Jämför och välj rätt webbhotell


Vill du lära dig mer om webbhotell och få hjälp att välja? Läs mer här!

Webbhotell – så funkar det

Ett webbhotell är en hostingtjänst där du kan köpa lagringsutrymme för hemsidor. Du får möjlighet att lägga upp ett eller flera domännamn med hemsidor samt egna e-postadresser till dessa. Webbhotellet har ansvar för att dina hemsidor ligger uppe och fungerar. När du har valt ett webbhotell har du vanligtvis tillgång till assistans och kundtjänst hos leverantören.

När du ska välja webhotell är det viktigt att utgå från din verksamhets behov. Det finns ett flertal aktörer på marknaden som erbjuder olika paket med en stor mängd olika funktioner. I vår jämförelse har vi valt att presentera tre stora aktörer som kan erbjuda en bredd av paketlösningar.

Vad kostar ett webbhotell?

Priset för ett webbhotell beror på ett flertal olika saker. Bland annat varierar priserna mellan de olika aktörerna, och dessutom med vilket paket som du väljer. I vår jämförelse varierar priserna mellan nio och 640 kronor. De flesta webbhotell kostar någonstans mellan 20 kronor och några hundralappar, beroende på vad man är ute efter som kund. Fundera över vilka behov som finns i din verksamhet när du beslutar vilket alternativ som passar bäst.

Vilket webbhotell är bäst?

Vilket som är det bästa webbhotellet för just din situation har bland annat att göra med hur många sajter du har, vilket utrymme du behöver och vilken stabilitet du önskar. För ett större företag eller för dig som har ett större antal hemsidor är det kanske av största vikt med stort utrymme, medan det för dig med någon enstaka hemsida kan det räcka med ett mindre och billigare paket.

Aktörer i vår jämförelse

One.com

Om du väljer att skaffa webbhotell via One.com finns det fem olika webbhotellspaket att välja på; Nybörjare, Utforskare, Entusiast, Expert och Guru. Enklicksinstallation för Wordpress ingår i alla paket förutom nybörjare.


Nybörjare

Utforskare Entusiast Expert Guru
Webbutrymme   
50 GB       100 GB 200 GB 500 GB 750 GB

Databas

1 MariaDB 5 MariaDB 10 MariaDB 15 MariaDB 20 MariaDB

Miss Hosting

Hos Miss Hosting finns det tre olika erbjudanden att välja mellan; Basic, Professional och Ultimate.


Basic

Professional Ultimate
Webbutrymme   
100 GB       250 GB Obegränsat

Databas

10 My SQL 25 My SQL 50 My SQL

Loopia

Hos Loopia finns det tre olika webbhotellspaket att välja på; Privat, Företag och Företag Plus. Backup ingår i samtliga paket, samt enklicksinstallation av blogg, hemsida och webbutik.


Privat

Företag

Företag Plus
Webbutrymme   
75 GB       150 GB 200 GB

Databas

25 MariaDB 50 MariaDB,
1 MS SQL
100 MariaDB,
5 MS SQL

Inleed

Inleed erbjuder ett bas- och ett premiumutbud. I premiumutbudet finns det tre alternativ att välja på; Prime #1, Prime #2 och Prime #3.  


Prime #1

Prime #2

Prime #3
SSD-utrymme   
50 GB       100 GB 200 GB

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Redaktionen
Wn.se
redaktionen@wn.se