Köpa domännamn


Jämför priser för olika domännamn för hitta det bästa och billigaste alternativet.

Vad kostar ett domännamn?

Om du vill köpa ett domännamn finns det några olika faktorer som kan påverka priset. Bland annat varierar kostnaden mellan olika webbhotell, och även beroende på vilken toppdomän som du väljer (alltså exempelvis .se eller .nu).

Kostnaden betalas sedan på en årsbasis – du förnyar alltså ägande av domännamnet varje år. En del aktörer erbjuder ett lägre pris under det första året, för att sedan höja priset från och med år två. Tänk på det när du jämför var du ska köpa ditt domännamn!

Det finns flera olika webbhotell att välja på för dig som vill köpa ett domännamn. Hos Miss Hosting kan du hitta en stor mängd toppdomäner att välja på, där de vanligaste är .se, .nu, .com, .eu, .fi, .com.se, .org, .net, .info och .biz. För flera av toppdomänerna erbjuds ett lägre pris för det första året, medan förnyelsen är dyrare.

Även Loopia erbjuder möjligheten att köpa domännamn. Till skillnad från Miss Hosting har Loopia inte valt att ha olika priser för första året och kommande år, utan erbjuder samma kostnad oavsett om det är en nyteckning eller en förnyelse.


Loopia Miss Hosting
.se
119 kr     5 kr (förnyelse 139 kr)
.nu 127 kr 119 kr (förnyelse 139 kr)
.com 119 kr 89 kr (förnyelse 139 kr)
.eu 119 kr 79 kr

Tänk på! Alla priser som presenteras i tabellen är angivna exklusive moms.

Priser för befintliga domännamn

När det gäller kostnaden för nya domännamn betalar du lika mycket oavsett längd och hur enkelt/komplicerat namn som du har valt. Äger någon redan domännamnet är det upp till denne om domännamnet ska säljas och i så fall till vilket pris. Du kan alltid ta kontakt med personen eller företag och fråga vad denne vill sälja den för, alternativt lägga ett bud.

Hur hittar jag lediga domännamn?

Genom både Loopias och Miss Hostings hemsidor kan du se vilka domännamn som är lediga, och även vad de kostar om de inte är upptagna.

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Redaktionen
Wn.se
redaktionen@wn.se