Så fungerar en dedikerad server


Är du ute efter att hyra en dedikerad server, och vill veta mer hur det funkar – läs här!

En dedikerad server är en slags server som du kan hyra genom ett hostingföretag. Att servern är dedikerad betyder att den endast används av dig, och därmed inte delas med andra kunder som exempelvis i fallet med ett  webbhotell eller en VPS. Om du väljer en dedikerad server hyr du en fysisk server som driftas av ett hostingföretag, som kan hjälpa dig med bland annat underhåll och problemsökning.

Det finns ett flertal hostingföretag att välja mellan, här har vi valt att presentera Inleeds populära alternativ. 

Om du vill hyra din server från Inleed finns det tre paket att välja på; Server #1, Server #2 och Server #3. I samtliga paket ingår även support, samt möjlighet att betala extra för att få hjälp med driften av servern. Det går också att kontakta Inleed direkt om man har önskemål om en servervariant som inte stämmer överens med något av alternativen.


Server #1

Server #2 Server #3
CPU   
Intel Core i3 2C, 3.4 GHz, 3 MB        

Intel Xeon 4C, 3.1 GHz, 8 MB

2 x Intel Xeon 8C, 2.4 Ghz, 20 MB

RAM

8 GB

16 GB

32 GB

Hårddisk

500 GB

2x1 TB

2 x 500 GB SSD

RAID

Inget

0 eller 1

0 eller 1

Vad kostar en dedikerad server?

Priset för en dedikerad server varierar beroende på vilken aktör du väljer att hyra av, och vilket paket som du väljer. Hos Inleed varierar månadskostnaden från det minsta till det största paketet från 499 kronor till 1 999 kronor. Även om det naturligtvis lockar med ett billigt alternativ är det viktigaste att utgå från det användningsområde som du kommer att ha när du väljer vilken dedikerad server som är bäst.

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Redaktionen
Wn.se
redaktionen@wn.se