FAQ |
Kalender |
![]() |
#21 | ||
|
|||
Medlem
|
Nej, jag menar cocktailtomater. I tomater samt kött finns något som heter "umami" och umami-halten är lägre i cocktailtomater. Umami kallas även glutamat.
Sedan om jag vill vara lite petig så skulle jag undvika bearnaisesås och friterad potatis till ett sådant fint vin det är lite att kasta pengarna i sjön. /Peder |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
|
|||
Medlem
|
Lite olivolja, salt och syra (typ citron) på tomaterna gör att umamin funkar bättre med röda viner.
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
|
||||
Mycket flitig postare
|
Jo, jag vet vad glutamat är, umami är namnet på en smak (1 av 5 grundsmaker) och inte ett ämne. Glutamat smakar umami.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
|
|||
Medlem
|
Vinklubben, det är ju underbart med vad mycket vinvänner det finns här! Det kunde man inte tro om ett inlägg som handlade om indexering från början.
Balsam-vinäger fungerar bra också, det jag personligen tycker däremot är att man ska undvika dom billigaste olivoljorna. /Peder |
||
![]() |
![]() |
Svara |
|
|