Kom ihåg mig?
Home Menu

Menu


Era åsikter?

 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Oläst 2013-01-30, 17:19 #22
Conny Westh Conny Westh är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
Conny Westh Conny Westh är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
Citat:
Ursprungligen postat av MusikMixen Visa inlägg
Intressant tråd! Har dock inte läst allt så frågan kanske har varit uppe.

Om jag startar en sida där folk skapar sin egen butik. Köpes genomförs och pengarna hamnar på sidans paypal. I slutet av varje månad betalas automatiskt pengarna till "butiksägaren" och en viss avgift av summan går tillbaka till min sida. Är det förbjudet i Sverige eller behöver man söka licens för det? Man kan säga att det kommer fungera som fyndiq, dock vet jag inte hur deras system är uppbyggt.
Upplägget som Fyndiq är väl typiskt där de fakturerar mellan företag, så det är ju inga som helst problem.

Det upplägget som du beskriver är inte fullständigt för du skiljer inte på betalning och fakturering vilket är två olika saker. Det är inte bara att betala pengar hur som helst utan man måste ha en "fakturering" mellan företagen. Som ett affiliate-system där affiliatorn kanske ha avtalat om att de får skriva ut fakturorna , s.k. "självfakturering" som förekommer bland större företag där de är måna om att få momsfakturorna så snabbt som möjligt så de får dra av momsen på innevarande momsperiod.

Men om du fakturerra kunden så har du även det juridiska ansvaret om något går åt pipan i leveransen eller om produkten (varan/tjänsten) reklameras. Du har fortfarande det juriidkska produktansvaret mot kunden, sen får du i din tur ställa krav på din leverantör, men det är inget som din kund har med att göra.

Samma sak gäller arvode och betalning, går du in som mellanhand så tar du också ansvaret för leveransen till kunden. Det kan man inte friskriva sig från hur som helst, med det upplägget.

I det upplägget som du beskriver är du ju en vanlig leverantör och du tar ansvaret för leveransen. För att du ska slippa det så måste det till ett upplägg där du inte tar emot pengarna från kunden utan du bara tillhandahåller webshoppen som tjänst och då "butiksägaren" är din kund.

Jämför dock med Textalk som har en begränsad möjlighet att man som eHandlare kan få använda deras Bankgiro för mottagning av betalningar, men det har de ett särskilt avtal med banken så det är banken som är godkänd betalningsförmedlare men själva Bankgirot är kopplat till Textalk (exakta detaljerna känner jag inte till dock) men det är speciella begränsningar som banken ställt på detta upplägg i deras avtal som återspeglas i Textalks avtal med eHandlaren.

Senast jag kollade var det max 30 000 per år i intäkt eller nåt ditåt och man man som eHandlare inte ta emot förskottsbetalningar från kunder m.m. (troligen därför att banken vill kunna sälja på kunderna kredittjänster....).
Conny Westh är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
 


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:20.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
 
Copyright © 2017