Vad det gäller en ATF är det ju tre stycken revkisit som måste vara uppfyllda vid
registreringstillfället av domänen. Iaf som jag förstått det.
Gäller det en .SE adress så skulle jag ge honom en länk till
http://www.iis.se/domaner/atf och snällt förklara för honom att om han inte har en registrering hos PRV/Bolagsverket daterad före du registrerade domänen så kan han sluta komma med tomma hot.
Däremot måste du skilja på rättigheterna till ett domännamn och civilirätt.
Han kan alltid stämma dig för varumärkesintrång och mena att du pga av ägandet av en domän hämmat dennes omsättning. Jag antar att den vi talar om har .com och du har .se? Kan dock poängteras att det idag inte finns något som helst prejudikat för detta och att det ännu inte idag finns någon som blivit dömd att betala skadestånd för enbart domäninnehav som är relaterat till dennes verksamhet. Tror förvisso inte det finns någon som blivit dömd att betala skadestånd för att parkera domänen med reklam heller. Möjligt att någon blivit dömd att betala skadestånd om de utgett sig för att vara företaget och tagit del av affärshemligheter el. dylikt.
Edit: Som Peter nämnde, OHIM är ju motsvarande PRV fast för hela EU. Så teoretiskt räcker det för bolaget att skydda sitt namn i hela EU genom att gå med där, ofta mer kostsamt dock. Men är det ett svenskt bolag som hört av sig, vilket det verkar som skulle jag uppskatta sannolikheten för patent via OHIM men EJ PRV till 0,1%.