Kom ihåg mig?
Home Menu

Menu


Är IDG's artikel kring SEO vilseledande?

 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Oläst 2013-09-05, 19:57 #15
pelmereds avatar
pelmered pelmered är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: May 2010
Inlägg: 1 342
pelmered pelmered är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
pelmereds avatar
 
Reg.datum: May 2010
Inlägg: 1 342
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi Visa inlägg
Jag tänkte skriva ett utförligt svar men jag orkar helt enkelt inte. Det går inte att få upp kvaliteten i WN's sökmotoroptimeringsforum. Ni som vill lära er SEO bör hålla er så långt bort som möjligt från Webmaster Network.

Mitt korta svar blir därför:

Vill du lyckas med sin SEO läser du Christians punkter i artikeln (1-6)
Vill du misslyckas med din SEO läser du punkt 7-11 och fortsätter ta råd från tomtar på WN.
Det är ju inlägg som det här som drar ner nivån här på forumet allra mest. Istället för att klaga så borde du istället dra ditt strå till stacken och delta i diskussionen och bidra på ett konstruktivt sätt. Håller du inte med, framför dina åsikter i ämnet på ett sakligt och civiliserat sätt. Annars tycker jag du gör bäst i att inte skriva alls.
Citat:
Ursprungligen postat av HP1 Visa inlägg
ITisGood.se, Att förmedla kunskap om SEO handlar inte om att leverera ord i form av vad man tycker utan om att beskriva vad som ger bäst resultat. Är man transparent med de metoder och arbetssätt man använder sig av för att ha uppnått faktiska resultat så tillför det något. Är det istället just bara "tyckeri", oavsett hur välformulerat det än må vara, så blir det bara vilseledande för de som följer diskussionen.
Jag är ju ändå en av få i den här tråden som ändå har bidragit med någon form av substans. Vad är det för diskussion du pratar om egentligen? Den här metadiskussionen?

När det gäller SEO finns det inget facit förutom i källkoden till Googles algoritmer och den har varken du eller jag tillgång till så det kan vi bortse ifrån.
Eftersom det inte finns något facit och ingen som egentligen vet hur det fungerar så hamnar diskussionen i spekulation om vad man tror och vad som borde fungera. För att validera det här får man testa sig fram för att se vad som fungerar.
Det enda sättet få någon slags grund att stå på är att testa sig fram för att vad som fungerar genom att göra olika form av tester och experiment. Även om ett experiment lyckas kan man dock aldrig vara helt säker på exakt vad det var som gjorde att man lyckades just den här gången. För att lära sig måste man skaffa sig erfarenhet och ha lite fingertoppskänsla för att kunna avgöra vad man ska statsa på. Ju mer kunskap man har ju bättre förutsättningar har man att ta rätt beslut när det gäller SEO.
Även om man har testat och validerat att något faktiskt fungerar så vet man inte om det som fungerar idag även fungerar imorgon. Google är inne och finjusterar algoritmerna dagligen och ibland gör de även större uppdateringar som kan slå omkull delar av den kunskap som du har byggt upp genom tester med omedelbar verkan.

Så, vem ska man lyssna på då?
Det finns väldigt många experter inom området och väldigt många delar sina erfarenheter och kunskaper(eftersom det är grunden för att bygga SEO) på bloggar eller i artiklar. Det finns alltså ett överföd av information att ta del om inom ämnet.

Hur ska man förhålla sig till det då?
Eftersom de som skriver har egna agendor(det kan vara sälj, det kan vara för att vilseleda, men det kan även vara för att försöka hjälpa andra och bygga sig ett varumärke som expert. Ja, även Google har en agenda när de informerar om SEO) med det de skriver måste man givetvis vara källkritisk, precis som med all information på nätet. Det gäller att scanna av informationen för att hitta generella idéer och koncept som fungerar. Säger många experter som man litar på samma sak så ligger det nog något i det. Sedan är det bara att testa sig fram för att bygga upp egna kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar eller inte baserat på den här informationen.

Bara för att en expert säger en sak som inte stämmer överens med vad många andra säger så blir man ju lite skeptisk och frågar sig så vad syftet med artikeln kan vara. Det var precis vad som hände när jag läste artikeln som den här tråden handlade om. Det enda han faktiskt backar upp med en källa är det där med interlänkar. Källan känns väl sådär måste jag säga. Man kan bland annat läsa det här där:
Citat:
I slutat av juni hände två saker på den här sajten. Det första var att jag bytte tema och ändrade om ganska rejält i min navigering, och det andra att den gick från att ha runt 750 indexerade sidor till att ha nästa 900. Ökningen i antal indexerade sidor sammanfaller på dagen med att Google indexerade sajten med det nya temat
Är det verkligen troligt att det är internänklingen som är huvudorsaken till att han fick fler sidor indexerade? Jag skulle nog säga att det med största sannolikhet är det nya temats förtjänst mer eller mindre uteslutande.
Det här ökar ju inte direkt artikelns trovärdighet...
Är det här ett exempel på vad du kallar faktiska resultat?


Sedan är SEO är bara en del i den "mix" av verktyg och strategier som krävs för att lyckas online. Vissa lägger mycket fokus på SEO, andra nästan inget alls - Det går att lyckas väldigt bra oavsett vilken väg man går även om det såklart är något som man bör ha i tankarna när man formulerar sin strategi för att kunna krama ur det där lilla extra ur sin hemsida.
pelmered är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
 


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:21.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
 
Copyright © 2017