![]() |
Kan någon förklara för mig varför min viktigaste sida inte blir någon bra indexering på,
winemaster.se/docs/vinprovning6.php Google cache:n är uråldrig och min page rank är 0 Min andra sidor däremot har alla högre page rank trots att jag nästan aldrig uppdaterar dom! Med vänliga hälsningar Peder Molin |
Hej!
Jag ska ge dig två exempel på hur du kan gå tillväga: www.menyer.se www.topplista.org Väntar spänt på inbjudan till nästa vinprovning. God natt! |
Citat:
Pr är ju inte allt.. eller snarare det diskuteras ju om det är nåt... häng inte upp dig på det helt enkelt.. undersidan indedxeras ju ändå: http://www.google.se/search?hl=sv&q=%22Vin...3%B6kning&meta= tex.. // björn |
Tack för svaren, jag har nog försökt länka till vinprovningssidorna från både Winemaster.se där webbhandeln ligger samt TeamWinemaster.se
Nobody.........Drar din topplista samt menyer publik så ska jag nog kunna ordna en inbjudan till dig för nästa vinprovning. /Peder |
Även om de inte drar någon publik lär den indirekt generera trafik eftersom hans länkar påverkar din sidas ranking hos Google.
|
Det skall bli spännande att se!
Det känns ju nämligen tråkigt att när man söker på ordet vinprovning så kommer vi på tredje sidan och innan oss så kommer företag som inte ens sysslar med renodlad vinprovning. Adwords blir lite dyrt i längden nämligen! |
Gör det lättare för Google att indexera sidan genom att fixa in nyckelordet i länktexten från startsidan, "NYA DATUM FÖR FÖRSTA DELEN AV HÖSTEN.KLICKA HÄR!", samt genom att sätta en rubrik innehållade ditt keyword på sidan winemaster.se/docs/vinprovning6.php (Kom ihåg att en rubrik är bara en rubrike om den är kodad som en rubrik, alltså exempelvis med <h1>rubriktext</h1>)
Lycka till! |
Hej Niclas och alla andra!
Nu har jag gjort så här istället href= "http://www.winemaster.se/docs/vinprovning6.php" Innan så stod det i länkning mellan sidorna href= "vinprovning6.php" Och som jag förståt så indexerar inte google den adressen annars ifrån den sidan jag länkar ifrån om inte hela url adressen är med? Niklas på vinprovning6.php föreslog du att jag skulle ha en sådan här rubrik <h1>rubriktext</h1>) det jag inte förstår är vad du tyckte att det skulle stå i den rubriktexten? Mvh Peder |
grejen är ju att du alltid ska ha huvudrubrikerna satta i h1.. den nästa i h2 osv.. så sidan är korrekt uppbyggd.. ingen raketforskning direkt
|
Men Björn,
Skall hela sidan vara uppbygd textmässigt med h1, h2 osv eller är det viktigaste att rubriken är det. Mina övriga texter har kod som detta exempelvis.....Men jag har nu startat med en h1 rubrik på varje sida. Indexerar inte google vidare texten om bara rubriken har en h1 tag. <p align="left" class="style6">Vinprovning för nybörjare - Torsdagen 7/9</p> Mvh Peder |
Citat:
mao.. bort med allt i den tagg du skrev där utom just texten... och möjligen [b]. in med stilen i externa css filen.. nu är som sagt seo idag i mångt och mycket en fråga om externt arbete som med inlänkar osv.. det är inte avgörande att ha god kod på klientsidan. Men det underlättar.. och då menar jag inte bara för serp. |
Tack för alla svar man fått!
Det kostar att ligga på topp..... |
Sådär, nu ligger du på första sidan på MSN Search och på fjärde sidan på Google (du kommer ligga högre upp om några veckor till). Det här betyder att du i alla fall nu är synlig för (be)sökare som vill lägga ner mer än 2 sekunder på att hitta alternativ.
När kommer inbjudan till mig (+1 IT-entrepenör?!)? :D Hint: Riesling är en personlig favorit när det gäller vita viner och då naturligtvis Riesling från Alsace. |
Eftersom alla pratar vin så tänkte jag höra om du har lite information om: Château d'Armailhac en 95:a tillhör Mouton-Rothschild.
Jag skall köra den på en middag om 1 vecka... |
Nu är det inte jag som är den största vinexperten under våra provningar, men det är väl ett Cabernet Sauvignon vin. Och anpassa maten efter vinet, det är det största felet både på restauranger och hemma att man förstör riktigt fina juveler med att göra missar i matlagningen. Vi pratar väldigt mycket om kombinationen vin & mat på våra provningar och det kan vara så enkelt som att en liten sallad förstör hela vinupplevelsen.
Jag kan helt klart rekomendera våra provningar om man vill lära sig kombinationen mat och vin, någon som är absolut bäst i Sverige på kombinationen mat & vin är Michael Jamais som har skrivit mycket kombinerade vin och kokböcker. /Peder |
Det är ett Bordeaux, kabbe, merlot och Carbenet Franc.
Maten och det är inga problem, det var mest info om själva vinet som jag undrade över. Jag kommer att köra klassisk mat till vinet, Oxfilé med Bearnaisesås och friterad mandelpotatis. Förrätt blir en havskräftsoppa med Marulk grundad på Bollinger, dryck till den blir Bollinger. Nu börjar min mage protestera. |
Jag skulle vilja säga att man anpassar vinet efter maten snarare än tvärtom. Men det beror väl på. Jag kanske ändrar prioriteringen efter att ha gått på er vinprovning ^_^ och kommer till insikt om vad som verkligen är hönan och egget...
Det rasslade till i min inkorg här på WN efter att jag ställde upp och frivilligt hjälpte Team Winemaster. Vore tacksam om ni ställde allmännriktade frågor i forumet istället, då har ni chans att fler kan svara på dem. Gratishjälpen jag gav till Team Winemaster var en engångsföreteelse, som den filantrop och vinentusiast jag är. Tack för visad hänsyn. :) |
Man kan ju välja att antingen köpa ett vin och anpassa maten efter vinet eller tvärtom.
Det skrivs och rekomenderas däremot alltid vad som passar till, men det nämns aldrig vad som förstör. Prova exempelvis en äggsallad tillsamans med vinet, så har du förstört din middag trots att du har valt rätt kött till vinet. Detsamma gäller färska tomater som inte alls passar till vin, men coctailtomater fungerar bättre ihop med vin. Detsamma gäller gullök, då är det bättre med charlottenlök eller rödlök istället. /Peder |
Xpat vilket seo företag jobbar du för? ni verkar ju ha bra betalt och gott ställt - när man kan dricka tusenkroners viner och hälla Bollinger i Soppan - är ni i behov av att anställa fler?
Winemaster får väl i detta forum öppna en speciell tråd för "Vinmasters" så vi kan följa diverse medlemmars dryckesval till måltiderna och tvärt om:) |
Hehe, jobbar inte för något SEO-företag.
Ju bättre råvaror man har i maten ju bättre smakar den, och Bollinger är en alldeles utmärkt ingrediens. Hmm angående tomater och vin så är cocktailtomater också färska tomater, misstänker att du menar soltorkade tomater. |
Nej, jag menar cocktailtomater. I tomater samt kött finns något som heter "umami" och umami-halten är lägre i cocktailtomater. Umami kallas även glutamat.
Sedan om jag vill vara lite petig så skulle jag undvika bearnaisesås och friterad potatis till ett sådant fint vin det är lite att kasta pengarna i sjön. /Peder |
Lite olivolja, salt och syra (typ citron) på tomaterna gör att umamin funkar bättre med röda viner.
|
Jo, jag vet vad glutamat är, umami är namnet på en smak (1 av 5 grundsmaker) och inte ett ämne. Glutamat smakar umami.
|
Vinklubben, det är ju underbart med vad mycket vinvänner det finns här! Det kunde man inte tro om ett inlägg som handlade om indexering från början.
Balsam-vinäger fungerar bra också, det jag personligen tycker däremot är att man ska undvika dom billigaste olivoljorna. /Peder |
Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:21. |
Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson