WN  

Gå tillbaka   WN > Marknadsföring och kommers > Domännamn

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-08-26, 11:22   #1
insats
Nykomling
 
Reg.datum: sep 2006
Inlägg: 7
Exclamation

Varning! Nytt bluffbolag (Princita)


Ett nytt domänsäljarbolag är i farten. Dom hette Princita. Troligtvis samma personer bakom som lurade min käre far att köpa upp com/net/org domäner för två år sedan som sedan pekades om till porrsidor när han vägrade betala den överprisade fakturan.

Precis som tidigare ringer dom och hävdar att dom fått in en order från ett "oseriöst" bolag som vill köpa ditt befintliga domännamn med andra avslut (alltså .com/.net/.info osv). Dom hävdar att om du lägger en beställning själv via dom på dessa domännamnen så kan dom låta dig gå före och hinna lägga beslag på domänerna.

Om man beställer så skickar dom en faktura på en tioårsperiod för domännamnen och tar dessutom överpris på domännamnen.

Senast redigerad av insats den 2009-08-26 klockan 12:03
Gammal 2009-08-26, 11:34   #2
eng3l
Flitig postare
 
Reg.datum: aug 2008
Inlägg: 335
Skicka ett meddelande via MSN till eng3l
Standard

Princita KB

http://www.svenskhandel.se/Medlemsse...curPageIndex=2

http://allabolag.se/9697136415
__________________
Twitter | LinkedIn | Facebook | E-mail
Gammal 2009-08-26, 12:04   #3
insats
Nykomling
 
Reg.datum: sep 2006
Inlägg: 7
Standard

Tack för den infon. Har uppdaterat tråden
Gammal 2009-08-26, 12:28   #4
Ara
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 1 422
Standard

Att dom aldrig ger upp
__________________
www.billiga-böcker.se || www.ufc.nu
Gammal 2009-08-26, 16:52   #5
Internet Sweden
Bara ett inlägg till!
 
Internet Swedens avatar
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 1 937
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden
Standard

Eva på Frobbit bloggade om dem för en tid sedan.
http://www.frobbit.se/node/135
Gammal 2009-08-26, 17:39   #6
tartareandesire
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2004
Inlägg: 5 504
Standard

Det är egentligen ganska meningslöst att varna för enskilda bolag, de kan dyka upp under hundra nya namn om de så önskar. Det är bättre att lära folk hur man undviker att bli lurad rent generellt.
__________________
www.musiknyheter.nu | www.tartareandesire.com
konsult - främst PHP / MySQL + Javascript, HTML/CSS
Gammal 2009-08-26, 18:16   #7
Thomas
Administratör
 
Thomass avatar
 
Reg.datum: maj 2003
Inlägg: 3 257
Standard

Förmodar att endel söker på internet efter företag som ringer och vill sälja tjänster.

Själv brukar jag googla under samtalets gång.

Gissar på att WN räddat en o annan från att göra ett köp man sedan förmodligen ångrat.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg swemedia.jpg (11.6 KB, 191 visningar)
Gammal 2009-08-26, 18:48   #8
Internet Sweden
Bara ett inlägg till!
 
Internet Swedens avatar
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 1 937
Skicka ett meddelande via MSN till Internet Sweden
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire Visa inlägg
Det är bättre att lära folk hur man undviker att bli lurad rent generellt.
http://www.iis.se/docs/TveksammaMetoder-webb.pdf
Gammal 2009-08-26, 19:22   #9
mynameisfredrik
Mycket flitig postare
 
mynameisfredriks avatar
 
Reg.datum: jan 2007
Inlägg: 718
Skicka ett meddelande via MSN till mynameisfredrik
Standard

behöver inte yttra mig om mer:

STYRELSE OCH ANDRA ÖVERVAKANDE BEFATTNINGAR
Access IT Europé Ltd, Komplementär, Bosatt i land utanför EES
Segerlund, Karl Tomas (f. 1965), Kommanditdelägare

edit; http://www.cint.se/debatt/ShowPostFl...x?PostID=86523
edit2; http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5559852.ab

besök deras sida så ser ni att den liknar någons annan, vilken kan ni nog gissa.
Mer djupa sökningar på mobil-nr ger hits på registrerad kontantkort.

Edit3: http://whois.domaintools.com/gulesidene.com <--- Se för mer information.

Edit4: Enligt dom senaste uppgifter jag fick fram så hyr dom kontor av: BROMMA KONTORSHOTELL AB

Edit5: killen äger denna adress med http://gulesidene.com

Edit6: enligt uppgifter ifrån england så är det engelska företaget reggat datum: 28/1 - 2009

Edit7: http://www.ukdata.com/creditreports/...1&only-match=1

killen är inblandad i Colvento IT/Domäncentralen med.
__________________
Say hello to Hunter Bob, why a hunter? Why Bob? Who knows,

Senast redigerad av mynameisfredrik den 2009-08-26 klockan 20:11
Gammal 2009-08-30, 13:38   #10
ConnyWesth
Klarade millennium-buggen
 
ConnyWesths avatar
 
Reg.datum: aug 2005
Inlägg: 2 124
Skicka ett meddelande via MSN till ConnyWesth
Standard

http://allabolag.se/9697136415

Komplementär: Access IT Europé Ltd

Adress: http://hitta.se/LargeMap.aspx?Var=G.%20Brog.%2032%20Stockholm&z=4
__________________
Rådgivning för småföretagare: 1) Hitta en Kund/Marknad!, 2) Gör en ordentlig kalkyl (din tid=Pengar)!, 3) Skriv en affärsplan!, 4) Tjäna pengar!
http://www.venturecup.se, http://www.nustartarviomsverige.se/, http://verksamt.se, http://tillvaxtverket.se, http://smartplan.se, http://www.jobs-society.se/, http://www.connectsverige.se, http://www.bas.se
Svara

Taggar
bluffbolag, domännamn


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 23:45.


Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson