Kom ihåg mig?

Starta mobilt bankid-app automatiskt ASP.NET

 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-09-25, 15:11 #1
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
Standard Starta mobilt bankid-app automatiskt ASP.NET

Hej allihopa!

Någon som kan hjälpa mig klura ut varför jag inte får bankid appen att starta automatiskt i mobilen?

Här är koden jag kör nu:

string redirect = "https://domain.com";
byte[] bytes = Encoding.Default.GetBytes(redirect);
redirect = Encoding.UTF8.GetString(bytes);
Response.Redirect("bankid://redirect="+ redirect, false);


Tacksam för hjälp.
__________________
http://webbdriven.net/
andla är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2017-09-25, 17:46 #2
nosnaj nosnaj är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 1 011
nosnaj nosnaj är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 1 011
Du gör en konstig redirect, till domänen redirect som har protokoll bankid.
Redirect är en parameter vars värde är din domän. Du gör det än krångligare genom att ha en variabel med samma namn som parametern

Antagligen har du glömt att det är parametrar du ska skicka in, typ:
Response.Redirect("bankid://?redirect="+ redirect, false);

Fast du ska nog skicka med fler saker såsom autostarttoken, följer du dokumentationen?
nosnaj är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2017-09-27, 17:10 #3
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
Jag följer dokumentationen här:
https://www.bankid.com/assets/bankid...part-1-0-7.pdf
Först skapar jag ett strängobject med den url som ska redirectas till.
Denna måste vara uf8 kodad.
Jag ersätter objektets innehåll med en utf8 version av "https://domain.com"
Notera att jag använder " för att markera att här är en sträng och här är objektets namn.
Detta ska fungera men jag postar en ny kod så att det blir lättare att läsa:

string smurf = "https://domain.com";
byte[] bytes = Encoding.Default.GetBytes(smurf );
smurf = Encoding.UTF8.GetString(bytes);
Response.Redirect("bankid://redirect="+ smurf , false);
__________________
http://webbdriven.net/
andla är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2017-09-27, 21:32 #4
digiArt digiArt är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 1 395
digiArt digiArt är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 1 395
Jag ser att dokumentationen säger utf8-kodad, har du kollat vad din variabel innehåller?

Ved tror du om att prova med urlencodad sträng istället?
__________________
kurslitteratur.se
digiArt är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2017-09-28, 11:49 #5
nosnaj nosnaj är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 1 011
nosnaj nosnaj är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 1 011
Citat:
Ursprungligen postat av andla Visa inlägg
Det är ett 4 år gammalt dokument, bättre du använder ett mer aktuellt.
Version 2.15 finns att ladda hem här:
https://www.bankid.com/bankid-i-dina-tjanster/rp-info

Har inte läst det gamla dokumentet, men som jag skrev skickar du url fel, du ska ange din domän som en parameter vilket du ej gör i exempelkoden du skrivit.
nosnaj är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2017-10-02, 15:40 #6
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
Citat:
Ursprungligen postat av nosnaj Visa inlägg
Det är ett 4 år gammalt dokument, bättre du använder ett mer aktuellt.
Version 2.15 finns att ladda hem här:
https://www.bankid.com/bankid-i-dina-tjanster/rp-info

Har inte läst det gamla dokumentet, men som jag skrev skickar du url fel, du ska ange din domän som en parameter vilket du ej gör i exempelkoden du skrivit.
Det är troligen det felet jag gjorde med att titta på ett fyra år gammalt dokument.
Jag jobbar just nu med en annan kod.
bankid:/// <---- tre slashar verkar vara det som gäller nu.
Sedan ett autostarttoken som just nu känns lite oklart hur det fungerar.
__________________
http://webbdriven.net/
andla är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2017-10-02, 15:44 #7
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
andla andla är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 707
Citat:
Ursprungligen postat av digiArt Visa inlägg
Jag ser att dokumentationen säger utf8-kodad, har du kollat vad din variabel innehåller?

Ved tror du om att prova med urlencodad sträng istället?
Du har helt rätt. Kanske menade de urlencode men skrev utf8 i specifikationen eller så är det för att det är ett gammalt dokument.

Jobbar mot ett system som heter Billecta men de har inte stöd för just det här som jag kämpar med.
__________________
http://webbdriven.net/
andla är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 11:38.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
 
Copyright © 2017