Kom ihåg mig?

För er som vill bygga tjänster kring "free.iis.se"

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-10-19, 09:24 #21
jonny jonny är inte uppkopplad
Supermoderator
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 6 941
Skicka ett meddelande via ICQ till jonny
jonny jonny är inte uppkopplad
Supermoderator
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 6 941
Skicka ett meddelande via ICQ till jonny
Free är en back-end-tjänst från .SE Registry för att kontrollera om ett domännamn är ledigt eller inte.

Status via "free" är enda sättet att avgöra om en domän verkligen är tillgänglig för registrering eller inte.
jonny är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 12:44 #22
studiox studiox är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 1 356
studiox studiox är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 1 356
Citat:
Ursprungligen postat av jonny Visa inlägg
2048 hade varit nördigare... 34 hade jag redan räknat ut. Följdfrågan är då om det är 34 per sekund eller 2040 per minut som är begränsningen...
Tänk på att 34 bakvänt blir 43
__________________
Been there, done that, what's next?
studiox är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 12:46 #23
studiox studiox är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 1 356
studiox studiox är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 1 356
Citat:
Ursprungligen postat av Internet Sweden Visa inlägg
mums. trevligt. En dum fråga; finns det bara två statustyper?
__________________
Been there, done that, what's next?
studiox är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 12:58 #24
emilvs avatar
emilv emilv är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 1 564
emilv emilv är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
emilvs avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 1 564
Citat:
Ursprungligen postat av jonny Visa inlägg
Free är en back-end-tjänst från .SE Registry för att kontrollera om ett domännamn är ledigt eller inte.

Status via "free" är enda sättet att avgöra om en domän verkligen är tillgänglig för registrering eller inte.
Om man är .SE-registrar kan man även få reda på det via ett EPP-API.
__________________
Emil Vikström
EreFredag.se | EmilVikström.se
emilv är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 13:49 #25
digis avatar
digi digi är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 1 335
Skicka ett meddelande via MSN till digi
digi digi är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
digis avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 1 335
Skicka ett meddelande via MSN till digi
Citat:
Ursprungligen postat av studiox Visa inlägg
mums. trevligt. En dum fråga; finns det bara två statustyper?
De domäner som är reserverade eller blockerade visas också som "occupied", vad jag vet iaf

Ex: http://free.iis.se/free?q=localhost.se

Kod:
state:            system
domain:           localhost.se
holder:           -
admin-c:          -
tech-c:           -
billing-c:        -
created:          2000-10-12
modified:         -
expires:          2006-04-18
nserver:          -
dnssec:           unsigned delegation
status:           inactive
registrar:        CoreRegistry
reason:           SE Blocked, Example and test domains
digi är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 13:58 #26
Jim_Westergrens avatar
Jim_Westergren Jim_Westergren är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 1 057
Jim_Westergren Jim_Westergren är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
Jim_Westergrens avatar
 
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 1 057
Suveränt. Har en smart idé hur detta kan användas för mina användare på N.nu.
__________________
/ Jim Westergren
Bor nu i Marbella, Spanien
Kolla in Domainstats.com
Jim_Westergren är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 18:59 #27
Jimpsson Jimpsson är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 428
Jimpsson Jimpsson är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 428
Jag knackade ihop en klass i PHP lite snabbt för att kolla upp domäner. Kanske inte är den bästa just nu? Men den fungerar i alla fall.

http://github.com/jimpsson/isFree

Använd hur ni vill.
Jimpsson är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 21:38 #28
jonny jonny är inte uppkopplad
Supermoderator
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 6 941
Skicka ett meddelande via ICQ till jonny
jonny jonny är inte uppkopplad
Supermoderator
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 6 941
Skicka ett meddelande via ICQ till jonny
Varför har du fyra i prinicip identiska metoder?
checkDomain() som är privat och gör jobbet.

isFree() som använder checkDomain och returnerar resultatet
isAvailable() som är identisk med isFree()
och så har du isOccupied som i princip returnerar !checkDomain()

Hade varit intressant med en motivering till varför det inte helt enkelt hade räckt med en publik checkDomain?

Samtidigt är $domain en publik medlemsvariabel. Den borde vara privat och så skulle du komplettera getDomain() med en setDomain().

Sorry om det börjar bli lite off topic nu...
jonny är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-19, 22:13 #29
Jimpsson Jimpsson är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 428
Jimpsson Jimpsson är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 428
Citat:
Ursprungligen postat av jonny Visa inlägg
Varför har du fyra i prinicip identiska metoder?
checkDomain() som är privat och gör jobbet.

isFree() som använder checkDomain och returnerar resultatet
isAvailable() som är identisk med isFree()
och så har du isOccupied som i princip returnerar !checkDomain()

Hade varit intressant med en motivering till varför det inte helt enkelt hade räckt med en publik checkDomain?

Samtidigt är $domain en publik medlemsvariabel. Den borde vara privat och så skulle du komplettera getDomain() med en setDomain().

Sorry om det börjar bli lite off topic nu...
Har inte gjort något setter för $domain eftersom det faktiskt inte behövs.
Däremot gjorde jag en getter för att ordna med ifall du inte avslutar med .se, detta hade jag likaväl kunnat göra med en setter men valde istället att göra det i getDomain().

isFree() metoden kändes till en början självklar eftersom free.iis.se returnerar "free domain.se", men sedan att isAvailable() passade betydligt bättre (rent språkligt) och valde att lägga till metoden utan att ta bort isFree().

Men jag medger att exempelvis isOccupied() borde skrivas om.

isAvailable() och isOccupied() är bara för att skapa mer "humana" metoder, lite Ruby/Rails inspirerat tycker jag. Är väl något inspirerat utav hur modeller jobbar och fungerar i exempelvis CakePHP också.
Jimpsson är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Gammal 2010-10-20, 14:13 #30
MRDJs avatar
MRDJ MRDJ är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 1 681
MRDJ MRDJ är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
MRDJs avatar
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 1 681
Citat:
Ursprungligen postat av Internet Sweden Visa inlägg
För en tid sedan ringde jag IIS och frågade hur många frågor man får göra mot free, då svarade dem att det är samma begränsningar som vanliga whois frågor då dem går mot samma server. Innebär det att man nu får göra fler whois också?
MRDJ är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Svara

Taggar
.se, das, free, iis.se


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 08:13.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
 
Copyright © 2017