Visa ett inlägg
Oläst 2005-04-11, 12:30 #7
eg0master eg0master är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 898
eg0master eg0master är inte uppkopplad
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 898
Citat:
Originally posted by icehole@Apr 6 2005, 18:24
eg0master: klart det finns arbetslösa som kan fixa det på en vecka för 20k som kan göra ett minst lika bra jobb. Jävla stenålder att tro att allting måste ta lång tid

Med tanke på det "fattiga" förklaring han gav har jag en känning av att de flesta programerarna hade fixat det han behöver på en vecka
Nej allting måste inte ta lång tid. Definitivt inte.

Min huvudpoäng är att med tanke på den "fattiga spec" som finns är det omöjligt att säga hur lång tid det tar. Det finns ingenting i texten som indikerar vad macaronii egentligen vill ha. Det kanske tar en vecka eller det kanske tar 2 månader. Om man säger "jag fixar din grej på en vecka för 20K" givet den spec som ursprungligen fanns tillgänglig så är man i mina ögon oseriös oavsett om man är arbetslös eller inte.
Att vara seriös handlar om att säkerställa att man vet vad kunden vill ha innan man ger en offert. För en offert man inte kan hålla pga okända krav är värdelös eftersom den antingen leder till dolda kostnader för kunden eller förlust för leverantören (beroende på hur man lägger upp kontraktet).

Det är därför jag ger tipset att hellre anlita någon som tillsammans med macaronii tar fram en ordentlig spec än att nappa på första bästa billiga leverantör som lovar allt till ett fast pris utan någon större kännedom om detaljerna i macaroniis krav. Mitt intresse ligger inte i att sabba marknaden för lågprishackare genom att dissa dem utan i att macaronii som kund verkligen skall få det han verkligen vill ha.

Avlsutningsvis skulle jag gärna vilja veta vad i macaroniis inlägg är det som gör att du tror att det tar högst en vecka?
Det som står i inlägget är:
- Det som skall byggas: "prisagent av ett visst slag"
- Den information som önskas: "andra krav och oförutsedda aspekter i att bygga en prisagent"

Om du icehole givet den information kan garantera att det tar högst en vecka är du antingen synsk eftersom du uppenbarligen vet mer om macaroniis krav och önskemål än vad som står i texten eller så har du en egen uppfattning om vad som skall göras, och din uppfattning kan ju skilja sig rätt mycket från det macaronii vill.
Min personliga erfarenhet är att det är mycket vanligt att en kund säger en sak för att de tror att de vet vad de vill ha (eller vad ett visst ord betyder/innebär), men när man börjar rota i det hela så är det egentligen något annat de vill ha.

För att sammanfatta:
1) Självklart kan en arbetslös fixa det som behövs på en vecka för 20K
2) Nej jag tror inte att allt tar lång tid.
3) Jag finner det oseriöst att inte först säkerställa att jag som leverantör exakt vet vad kunden vill ha innan jag lämnar en offert
4) Jag tycker att varje kund skall tänka sig för nog innan de väljer en leverantör som inte först kontrollerar kraven då det är kundens krav och inte leverantörens tolkning av kraven som är det viktiga.
eg0master är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat