Flitig postare
|
|
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 431
|
|
Flitig postare
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 431
|
3.5 miljoner tittade enligt statistik på ett visst tv-program, det fick man fram genom att ha ca 1000 referenspersoner. ;)
Jag tror att viljan bland företag att kunderna skall handla på internet finns, men att kunderna i stor utsträckning vill pröva sakerna först. Att handla standardkläder som kalsonger, sockar etc är väl okej. Men att handla t.ex en kostym över internet - gör man det? Där gäller det att prova sig fram för att hitta rätt storlek/passform etc.
Flera butikskedjor provade att sälja mat via internet, med hemkörning. Här i Göteborg föll det väl pladask, då inte alla produkter fanns inlagda. När det gällde vissa produkter så kunde man endast välja bland förvalda mängder etc, typ att köttfärs endast såldes i 0.5kg eller 1.0kg, så om man ville ha mer eller mindre så blev det lite jobbigt. Affärerna tappade också mycket av impulsköpen som sker när folk går runt i en butik och finner något de vill ha fastän de inte behöver det...
Det var ett fåtal kunder som använde det, och de fick matvarorna hemkörda på kvällen. De tyckte det var smidigt, och var beredda att betala den extra kostnaden det innebar, men det var alldeles för få kunder.
I vissa kommuner har man börjat kräva att gamlingar skall beställa sin mat via internet. Sen hämtar hemtjänsten upp maten i butiken och kör hem det till gamlingen. Men det faller på en sak, hur många gamlingar har internet och hur många tror ni har en vilja att sköta matinköp på det sättet...?
T.ex boo.com var som jag förstod det rätt ute, men de var för tidigt ute. (Okej, de spred väl lite vääääl mycket pengar omkring sig :D) Men som sagt, själva produkterna etc var väl rätt...
Vissa företag, som t.ex Ellos, har en smart kombination. De kör med katalog, telefonmottagning, brevmottagning och internetbutik. Det innebär att de som vill kan rota runt i tryckt katalog, och sända in via talong eller telefon. Men de kan också välja att surfa in på nätet och där kanske finna nya produkter som ej fanns med i katalogen, och beställa det. Det är också lättare i vissa fall att skumma igenom ett företags erbjudanden om man har det i tryckt form. Min fru gör på det sättet, hon använder kombination katalog/internetbeställning.
Om man har många produkter så är det nog inte en dum idé att trycka upp en katalog och sända ut till alla kunder. Det är ju också ett sätt att fräscha upp deras minne om att ni finns. Det kan vara så att kunden sitter med modem, och inte orkar/har tid/det kostar pengar etc att surfa runt på en tungladdad site.
När det gäller att betala med kort så är det intressant. Yngre människor går in på Pressbyrån och köper ett äpple på kort. Det är billigare för affären att skänka äpplet.
Äldre människor använder inte kort, men när de skall köpa t.ex en tv så går de ut till bankomaten och hämtar ut pengar, sen går de in och betalar kontant. Där är "cash is king".
Det råder också en skillnad bland yngre och äldre generation när det gäller lån.
|