Visa ett inlägg
Oläst 2005-02-18, 19:18 #3
hedberg hedberg är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 431
hedberg hedberg är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 431
Som personen innan sa, företag har ibland regler. Nåt jag vill lära mig för många år sedan när jag jobbade med Volvo. Man tycker det bara var att trycka dit Volvologgan på grejen, men nej nej. Det måste vara exakt rätt färg på den blå bakgrunden, och storlek på texten etc.

När det gäller referenser så BÖR du verkligen först kontakta respektive personer och få deras godkännande att lägga ut kontaktinfo. Om de går med på det, be att få deras logotype från dem. Då har de tillhandahållit materialet. Om du istället går ut och norpar den på nätet så kanske den inte har rätt färg eller något annat.

Sen personligen tycker jag att man skall tänka över referenser på hemsidor, sett ur flera olika synvinklar. Ur spam-synvinkel om du har deras mailadresser med.. Då finns risken att en enskild persons mailadress på ett företag kommer ut synligt på nätet och de kan få problem med kanske virus.

Ur en annan synvinkel: Om det nu skulle ringa någon till personen och fråga "Hej, ser att ni är referens för företaget X. Hur var dem att göra med?" och då svarar kontaktpersonen "Öh, det var för flera år sedan, de gjorde nåt mindre jobb åt oss. Minns inte riktigt." så ger det inte heller bra intryck.

Eller att personen på företaget har slutat, bytt telenr eller liknande. Då kan en eventuell kund misstro era uppgifter om referenser.

Om man sätter ut ett par kunder, t.ex storföretag, finns risken att någon tror att ni bara har storföretag som kunder. Likaså om ni sätter ut företag från en region i Sverige, då kanske någon tror att ni bara gör jobb i Eskilstuna t.ex... Eller att någon tror att ni inte har fler kunder än det ni sätter ut.

Beroende lite på vilken verksamhet man har, så kan det ju vara så också att företagen inte vill skylta med sin verksamhet. Eller att de inte vill skylta med sin logotype hos er.

Men kontrollera först om personerna och företagen vill vara med, och be sen de skicka över logotypen till er. Då får ni en högupplöst i rätt färger, format etc.
hedberg är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat