Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Eftersom alla kunder är olika så finns det ingen kontrollpanel som passar till 100%, vare sig man utvecklar den själv eller inte.
|
Det handlar inte om att kunderna är olika, utan att tjänsterna hanteras olika hos olika webbhotell. Det syns inte utifrån sett, precis som t ex storleken på ett webbhotell inte gör det (ser Loopia ut att vara åtminstone 10 ggr större än Binero?), men det är ett definitivt faktum. För att kunna genomföra ett byte av kontrollpanel så måste den färdiga kontrollpanelen kunna matcha den egenutvecklade kontrollpanelen i så stor utsträckning som möjligt (med vissa anpassningar, som jag tidigare skrev) och kontrollpaneler är minst lika olika som webbhotellen.
Citat:
Originally posted by -tartareandesire@Jul 1 2009, 16:43
Tycker Cpanel är bättre än och har färre brister än både Loopias och Bineros egna.
|
Den största nackdelen med cPanel är att den enbart fungerar för Linux/FreeBSD. För Windows har cPanel iofs relativt nyligen introducerat en kontrollpanel för Windows som heter Enkompass, men den har enbart stöd för Windows 2008 (och Enkompass är dessutom en beta). Så historiskt sett har det varit omöjligt att köra cPanel om man som webbhotell erbjuder både Linux/UNIX och Windows, då kontrollpanelens gränssnitt givetvis måste vara detsamma, oavsett val av operativsystem (så att kunderna känner sig hemma).
Ett annat rätt så stort problem med cPanel (och andra färdiga kontrollpaneler) är kundhanteringen, dvs CRM-systemet. Stödet för svenska webbhotellskunder har varit uruselt, t ex vad det gäller hantering av person/org. nr, registrering/hantering av .se domäner, hantering av fakturor, skatt och moms i Sverige osv osv. Ni som har erfarenhet av internationella e-handelssystem känner säkert igen detta.
Mig veterligen har cPanel inte heller någon riktig, eller officiell, svensk översättning. Visst, det finns de som själva har översatt cPanel, men det är ändå rätt så många tusen rader med text som vi talar om.
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Känns som att det är en bättre idé att medverka i utvecklingen av denna än att satsa på eget, om man nu inte planerar att göra det till en verksamhet i sig.
|
Här håller jag däremot med dig till 100 %.
Det idealiska vore att få ihop flera webbhotell, i varje land, som tillsammans utvecklar en gemensam kontrollpanel (med öppen källkod). Med ett gemensamt system som har ett gemensamt gränssnitt och nationella anpassningar så skulle såväl webbhotellen och deras kunder gynnas något enormt. Men webbhotellen är alldeles på tok för fega och revirfokuserade för att det någonsin ska kunna ske, tyvärr.