Ämne: Ångerrätt..
Visa ett inlägg
Oläst 2009-05-20, 04:27 #13
Gustavs avatar
Gustav Gustav är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Jul 2005
Inlägg: 3 171
Gustav Gustav är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
Gustavs avatar
 
Reg.datum: Jul 2005
Inlägg: 3 171
Citat:
Originally posted by Mike71@May 17 2009, 18:50
Hur är det med undantag till distansavtalslagen.
Hur fungerar det med t ex. kraftigt nedsatta kläder, typ 50-60% rabatt.
Har kunden även där rätt att ångra sig?

Sjukt i så fall.
Ex, kunden köper ett linne Ord. pris 499:- Nu 199:-
Vi skickar allt som postpaket, då vi vill kunna spåra alla försändelser och medelorder ligger på ca: 800-900:- Så dom få gånger kunder handlar för under 200:- lönar det sig inte att ändra rutiner för att skicka brev.
Pris på postpaket (litet) ligger med rabatt på ca: 65:- Sedan så tillkommer emballagekostnad, packningskostnad och ev. avgift för kreditkort/fakturatjänst.
Kunden betalar enhetsfrakt för vårat minsta paket på 59-78:- beroende på val av betalningslösning. Alltså inga marginaler för att ta tillbaka paket.

Kan kunden alltså beställa en sådan order bara för att djävlas och sedan be om retursedel för att vi ska betala omkostnader samt frakt fram och tillbaka.
Internethandeln kommer knappast överleva med sådana vilkor....

Vi skickar i dagsläget ej med retursedlar och instruktioner för returer/byte i paketet, brukar ni göra det?

Vore intressant med mera input hur andra sköter sina returneringsrutiner.
Tips på förbättringar, ideér, mm??

//Mike
Lösningen är naturligtvis att inte sälja linnen för 199 kr/st om man inte kan nå lönsamhet i det.

Konsumentköplagen skyddar kunden. Samtidigt så brukar man säga att kunden indirekt alltid får stå för alla kostnader. Tjänar säljaren inga pengar på att sälja linnen för 199 kr så kommer de att kosta 299 kr istället. Den sista hundralappen får kunden betala pga att säljaren har omkostnader som relaterar till konsumentköplagen. Själv tar jag tex mer betalt för varor av låg kvalité. Orsaken är att jag får fler reklamationer när jag säljer prylar av låg kvalité och det skapar naturligtvis kostnader som jag måste ha täckning för.

Angående returer så får kunden själv bekosta returfrakten vid öppet köp. Vi reklamationer så måste säljaren dock stå får returfrakten.

Bara därför att du tvingas acceptera returer så betyder inte det att du måste göra det lätt för kunden att returnera en ångrad produkt. Du kan kräva att kunden måste fylla i ett formulär, själv köpa emballage och betala porto. Den biten är snarare en fråga om kundvård. Alla kunder behöver inte heller behandlas lika. Du har bara 24 timmar på ett dygn, så prioritera alltid dina lönsamma kunder.
Gustav är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat