Citat:
Originally posted by coredev@Dec 5 2008, 14:45
Varför visas ändå tecknet “ i våra webbläsare? Antagligen är det så att när webbservern skickar datat till klienten, och ser att här kommer det visst ett unicode-tecken så försöker den en fuling och skickar unicode-koden för “-tecknet istället. Detta kan den göra eftersom Unicode är en slags utökning av ISO-8859-1.
|
Exempelvis Firefox konverterar "omöjliga" tecken som detta till formen “ vilket exempelvis inte Safari gör innan det skicka från formulär (i alla fall var det så när jag undersökte problemet för några år sedan). Det är anledningen till att man kan posta tecken som egentligen är utf-8 på iso-8859-sidor. Bäst är förstås att använda utf-8 genomgående för att slippa blandningen och som sagt - inte alla webbläsare genomför denna konvertering (om det är riktigt att konvertera tecken som inte finns i en teckenkodning till koder i en annan där det finns kan man ju sedan fråga sig om det verkligen är så bra).
PS. Om webbservern på något sätt skulle parsa text den skickar till webbläsaren vore ju risken stor att man skulle få korrupta bilder eller liknande.