Visa ett inlägg
Oläst 2008-11-28, 19:32 #2
Sten_UNICELL Sten_UNICELL är inte uppkopplad
Nykomling
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 20
Sten_UNICELL Sten_UNICELL är inte uppkopplad
Nykomling
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 20
Du köpte ett program för ett par år sedan. Precis som du beskriver det bytte Du därefter från XP till Vista. När Vista var nytt hade vi i likhet med de flesta leverantörer av programprodukter vissa problem med Vista. Ja hela Vistaproblematiken är ju känd. Idag har vi för vår del förstås löst de inledande problemen vi hade med Vista.

Du beställde för ett år sedan (då Vista var nytt) en uppdatering och ett serviceavtal av UNI_BAS. Vi hade i detta läge inte fullt grepp om Vista - mänga andra leverantörer har fortfarande inget grepp om denna produkt.

Du tog del av uppgraderingen men vi hade problem med att få programmet att rulla på Din Vista-dator. Dessa problem har vi förstås sedan dess löst.

Hursomhelst Du fick en faktura på uppdateringen och serviceavtalet som du beställt. Denna faktura är ännu inte betald.

Vi har på grund av ovanstående inte skickat något krav och fakturan är sedan länge borttagen ur vårt system. Detta innebär att Du har därmed inte längre har något serviceavtal. Du har utan extra kostnader kunnat fortsätta att använda programmet med den nya uppdateringen som Du fick, men Du har enligt vad Du säger bara kört programmet på Din gamla dator.

Du ringer idag och vill ha hjälp med att få ut en lista med mailadresser på Dina kunder. Det föreligger inga problem med att få ut dessa adresser ur UNI_BAS, men eftersom Du saknar serviceavtal är Du hänvisad åt att klara detta själv.

Vi talar om för Dig att Du måste uppgradera till senaste version och dessutom teckna ett serviceavtal (totalt 800:-) innan vi kan hjälpa Dig. Du hotar då att gå ut i diverse forum och "hänga ut oss där". Vi kan inte, trots diverse hot, annat än stå fast vid att vi inte kan arbeta gratis. I just detta fall kräver vi betalning först och ger sedan gärna hjälp.

Du köpte ett program för ett par år sedan. Sedan dess har Du inte behövt betala ett öre. Det vore en "skitsak" att ge Dig lite gratishjälp, men vi ger inte efter för hot om att "hänga ut oss" - DÄR BLIR DET TVÄRSTOPP!! - Riktigt tvärstopp!
Sten_UNICELL är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat