Citat:
Originally posted by gummianka@Sep 8 2008, 14:40
Hur ska man annars definera det då ? Det är ju ett personlighetsdrag, jag har bott i ett flertal av Sveriges stora städer, i såväl Bergsjön, Vårberg/Vårby Gård, Segeltorp, såväl som mindre idyller som Fristad/Borås och har egentligen aldrig känt mig otrygg (inte som en följd av en brist på händelser som skulle ha kunnat ta mig dit dock)
Min flickvän (jag ska inte dra in henne i detta och lämna ut henne, men hon kommer från en liten, vad dom flesta skulle kalla idyllisk, ort)
Om vi är ute tillsammans, så skiljer sig våra KÄNSLOR för vad som är tryggt, AVSEVÄRT.
Det är klart att man får gå på statistik, USA är ju precis där Klein vill att vi hamnar, ett segregerat samhälle där en stor del av befolkningen faktiskt ÄR otrygg, eller i fara om man så vill, men där man vill marginalisera det med att en annan del av befolkningen inte alls känner sig otrygga.
edit: sen får man väl skilja lite på rapportering med. att det rapporteras om överfall i kalmar ser jag i grunden som något positivt (rapporteringen alltså) att det isf INTE gör det i downtown Chicago tolkar jag inte som att det inte sker....
|
Då får jag väl hårddra min poäng så den når fram.
Säg att staten Texas har dubbelt så många våldsbrått som hela Sverige. Samtidigt sker det noll (0), zipp, nada våldsbrott i de andra 49 staterna.
Kan man då med denna statistiken säga att USA rent generellt sett är ett mera otryggt land än Sverige?
Edit: Du menar att USA inte rapporter våldsdåd?