Visa ett inlägg
Oläst 2008-04-20, 23:32 #6
rhdf rhdf är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 359
rhdf rhdf är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 359
en (kanske önsketänkande) möjlighet är att Adobe har tagit ansvar för att folk slutar misshandla html/css . Om inte programmet skapar din Html /Css åt dig så får man själv tänka till lite, dessutom så kanske man börjar tänka redan när man sitter o kluddar i PS.

Ett klassiskt exempel på vad jag menar är de layuoter som ibland kräver väldigt mycket bilder, oftast så såg man dessa sönderstyckade i lagom stora bitar och instoppade i en tabell. När man sedan ville gå över till CSS så körde man samma teknik, fast alla <td> var utbytta mot <div id="div_01_left">[img]bild.gif[/img]</div> .. ja ni fattar

min åsikt om en sida byggd med css är att så fort man tar bort css-filen så skall man enbart ha text,text,text och kanske en logotyp överst.

så en autogenererad HTML + CSS skulle troligen kräva en hel del manuellt pillande ändå, så då kan man lika gärna bygga en eller ett par uppsättningar html-filer med tillhörande css-skal som man återanvänder. för seriöst, hur stor variation har man i sina alster?
Logga
Meny
2-3 kolumner
sidfot
rhdf är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat