Visa ett inlägg
Oläst 2018-04-16, 22:13 #112
Herrolov Herrolov är inte uppkopplad
Nykomling
 
Reg.datum: May 2017
Inlägg: 14
Herrolov Herrolov är inte uppkopplad
Nykomling
 
Reg.datum: May 2017
Inlägg: 14
Citat:
Ursprungligen postat av wave media Visa inlägg
Skicka dem bara dina företagsuppgifter från lander du bor i så får du hela summan utbetald.
Så, nu när jag har fått klarhet i vad som pågår så kan jag ju informera de som är nya eller bor utomlands och hamnar i samma förvirring som mig. Kanske hjälper det någon:

Dina inkomster faktureras alltså nu av CoolCompany. Detta kommer att resultera i att du får ut 50,1% av dina inkomster fram tills dess att du hostat upp ett A1-dokument till sagda företag.

Ett A1-dokument är till för de som arbetar i två EU-länder samtidigt och inte ville dubbelbeskattas i de båda länderna. Du räknas numera som "anställd" hos Cool Company, som betalar ut din lön. Det spelar alltså ingen roll om du, som mig, varken bor, arbetar eller skattar i Sverige längre.

Vanligtvis är det företag som skickar sina anställda utomlands som utfärdar och hanterar A1-dokumenten. Det är ytterst sällan privatpersoner som sysslar med sånt.

Jag har själv varit i kontakt med sociala myndigheterna här i mitt "nya land" och det tycks vara bökigt och omständigt. Och troligtvis tidskrävande, med tanke på hur byråkratin fungerar. Detta berättade hon efter att hon fnittrat färdigt över att den här "anställningen" tvingats på mig.

För den som vill få ut A1-dokument så kan den här sidan vara bra att titta på: https://europa.eu/youreurope/citizen...s/index_sv.htm

Väl mött!

Senast redigerad av Herrolov den 2018-04-16 klockan 22:15
Herrolov är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat