Visa ett inlägg
Oläst 2015-03-11, 10:27 #5
ZynX ZynX är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 356
ZynX ZynX är inte uppkopplad
Flitig postare
 
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 356
Citat:
Ursprungligen postat av Björklund Visa inlägg
Mycket dålig? För att den går att överboka?
Du menar väl inte att en plattform är dålig för att den ger dig frihet att göra saker? Det är ju den som överbokar som gör ett dåligt val, det har ju inget med plattformen att göra.

Xen/VMWare etc har länge kunnat överboka minnet också. Det är ju en bra funktion. oavsett plattform. Bara den används på rätt sätt.

CPU, bandbredd, diskutrymme, IOPS, minne, allt överbokas idag. Det finns ingen leverantör som inte gör det. Det är detta som är virtualisering, dela på resurser på ett bra sätt, överkonsumera hårdvara när det tillåts och ingen annan instans på samma HW behöver kapaciten. Men gör det bara till en gräns som gör att det inte påverkar andra kunder.
Håller fullständigt med, beror ju på operatören om dom väljer att lasta sina servrar så hårt att dom säljer dynga, själv skulle jag nog säga att OpenVZ är blad de absolut bästa och enklaste virtualiseringsplattformen för linux såvida man inte behöver en egen Kernel. Enkelt skala med cpu,minne,disk on the fly utan någon som helst driftstopp och även med live migreringar.
ZynX är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat