Citat:
Ursprungligen postat av KristianE
Vad snackar du om? Har du jobbat på något mejeri?
Det har i alla fall jag. Jobbade i 4 år varav 2 i processavdelningen där jag från komjölk processade klar mjölk.
Det enda som tillsätts är A+D-vitamin i Mini-, Lätt- och Mellanmjölk. Och ej i de ekologiska varianterna.
I låglaktosmjölk tillsätts ett enzym som bryter ner mjölksockret och i sura produkter som fil och yoghurt tillsätts en syrakultur som sedan får jobba en dag.
Fårullen skulle alltså bara kunna ramla in i mjölken på bondgården vilket också är lite svårt då alla livsmedelssystem måste vara slutna system. Mjölken pumpas dessutom genom ett filter. Alltså måste kon äta fårull för att det ska hamna i mjölken.
|
D-vitaminen som tillsätts i Arlas 0,-1-1,5 % mjölk är utvunnen ur fårull

Intressant att inte ens du fått veta det om det är där du jobbat inte förvånad dock så det brukar funka.