Visa ett inlägg
Oläst 2013-02-15, 23:40 #4
patrikweb patrikweb är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 6 096
patrikweb patrikweb är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 6 096
Det beror helt hur dom ringt, eftersom man själv är ägare av en telefonileverantör.

Hemligt nummer i sig behöver inte vara hemligt, då man skickar med "hemlig" spårdata med avsändarens riktiga nummer. Men du sätter ett värde som säger att nummer aldrig får skickas vidare till slutkund.

Dock betyder det inte nödvändigtvis att alla skickar med den informationen, samt vi kan själv ringa från valfritt nummer.

Så behöver inte inte betyda att dom kan spåra samtalet, samt man kan lätt skapa problem genom att bombhota någon från annans nummer. Problemet är ofta att dom inte bekräftar från operatör att det faktiskt samtalet kommer från den personen utan bara förlitar sig på mottagarens information.

I princip väldigt osäkert system, samma sak som du lyssnar av valfri mobils röstbrevlåda på någon minut när du vet hur det funkar.

Om det är en korkad person som ringt från PSTN / Mobil med reggat kort med hemligt nummer lär det gå spåra, annars är det omöjligt typ.

Ska man vara väldigt jobbig går det ju ringa samtal via satelit, och det är väldigt lätt hacka sateliter får få uppkoppling när man väl insatt i dom systemen.

Eller samtal utanför landet, krävs extrema resurser för spåra vissa saker. Väldigt avancerad och olagligt signalspaning krävs för följa vissa samtal.

Senast redigerad av patrikweb den 2013-02-15 klockan 23:43
patrikweb är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat