Citat:
Ursprungligen postat av digiArt
Om PDF och lagring (nu blir det lite OT känner jag, sorry)
PDF får du skriva ut och använda som originalunderlag. Däremot måste du spara din mottagna PDF, dock inte så länge som tio år. Om man följer BFN (bokföringsnämnden) är följande giltigt: "De får förstöras först från och med det fjärde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades."
Fler svar på arkivering av verifikat: http://www.bfn.se/fragor/fragor-arkivering.aspx
|
Följande citat finns att läsa på den sida du hänvisade till:
Citat:
Hur länge måste räkenskapsinformation sparas?
Räkenskapsinformationen måste sparas i 7 år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades. Det innebär för ett företag med räkenskapsår 1/7-30/6 att räkenskapsinformationen måste sparas i 7 år och 6 månader. Bestämmelser om hur lång tid bokföringen måste sparas finns i 7 kap. bokföringslagen.
Mer information om vad räkenskapsinformation är och hur den ska sparas finns i BFN:s vägledning om räkenskapsinformation och dess arkivering. Observera att vägledningen inte är uppdaterad med de senaste ändringarna i bokföringslagen.
|
2 § 7 kap. Bokföringslagen 1999:1078
Källa:
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19991078.HTM
Citat:
7 kap. Arkivering av räkenskapsinformation m.m.
Tid och plats för förvaring
2 § Dokument, mikroskrift och maskinläsbara medier som används för att bevara räkenskapsinformation ska vara varaktiga och lätt åtkomliga. De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades. De ska förvaras i Sverige, i ordnat skick och på betryggande och överskådligt sätt.
Maskinutrustning och system som behövs för att presentera räkenskapsinformationen i den form som anges i 1 § första stycket 1 eller 2 ska hållas tillgängliga i Sverige under hela den tid som anges i första stycket. Lag (2010:1514).
|