Klarade millennium-buggen
|
|
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
|
|
Klarade millennium-buggen
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 166
|
Det här verkar vara ett ganska enkelt fall.
I och med att ni har "förhandlat" om formuleringar i ett kontrakt (skriftligt avtal) så kan man normalt förutsätta att det inte finns något avtal förrän båda parter undertecknat avtalet.
Om det inte finns ett avtal så kan du heller inte ställa några krav på motparten.
Motparten har med största sannolikhet i detta fall helt enkelt förutsatt att det inte finns ett avtal förrän båda parter har undertecknat avtalet. Det är normalt så det går till vid förhandlingar.
Jag vill tillägga att jag är osäker på hur det skulle tolkas men detta är vad min advokat har berättat för mig hur det brukar funka (detta är min tolkning av vad advokaten sa).
(Exempel på långa förhandlingar är miljöprotokollen i Kyoto och Köpenhamn där man förhandlar om 1000-tals sidor avtalstext mellan olikaländer, då kallas det ofta protokoll eller traktat. De förhandlar om parafgraf för paragraf och det blir inget avtal förrän alla punkter är lösta och alla parter är eniga om hela innehållet).
Det är bara vid tillfällen när motparten lagt ned mycket pengar på exempelvis långa resor och haft stora omkostnader specifikt för förhandlingen som det finns möjlighet att få ut kostnadsersättning för havda och styrkta kostnader, om andra parten avbryter en förhandling. Det måste vara betydande kostnader för att det ska gå igenom, normala småkostnader får man räkna med att det kostar att förhandla. Detta är ju rena försäljningskostnader som du måste stå för själv. För motparten är det administrativa inköpskostnader.
I nuläget har du tre vägar att gå:
a) Ta kontakt med den andra förhandlingsparten och få klarlagt om de är intresserade att slutföra förhandlingen eller om de släpper detta och du då kan gå vidare att hitta en annan kund.
b) Om du går vidare med annan kund utan att din nuvarande förhandlingspart har "släppt" förhandlingen officiellt så kan de eventuellt gå vidare med en stämning i ett senare skede om det skulle visa sig att de är intresserade att gå vidare. Men det bästa är att ha en öppen dialog med motparten så du får detta klarlagt.
c) Efter en viss karenstid, om inte motparten hört av sig, så kan man gå vidare, men jag är osäker hur länge som är rimligt, men jag skulle gissa att minst 30 dagar är ett minimum.
Senast redigerad av Conny Westh den 2010-11-20 klockan 03:25
|