Visa ett inlägg
Oläst 2009-11-02, 09:57 #9
daniel_s avatar
daniel_ daniel_ är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
 
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 1 603
daniel_ daniel_ är inte uppkopplad
Bara ett inlägg till!
daniel_s avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 1 603
Citat:
Ursprungligen postat av lactoz Visa inlägg
Jag är själv intresserad av att satsa på att bygga fler webbsidor och webbtjänster... men jag har dålig uppfattning över hur stor chans det finns att lyckas och vad som krävs.

Jag förstår att det krävs ungefär 2 år för en sida att börja bli populär men om vi tänker långsiktigt så hade jag tänkt skapa flera webbtjänster, specialinriktade communities och webbspel med mål att gå gå vinst som går leva på om 2 år i reklamintäkter/sms-betalningar.

Hur stora är mina chanser?
Hur många här på WN kan leva på sina webbsidor eller är det bara små extra-inkomster? Såg just i en tråd att en driver 70 olika siter med reklam... är det vad som krävs? Är det bara "de stora" som bilddagboken och hittarecept.se som faktiskt kan gå med rimlig vinst?

Jag hoppas ni förstår mina funderingar och kan ta hänsyn till en kille som endast har som dröm att kunna göra det jag älskar och samtidigt leva på det.. utveckla och administrera webbplatser och utveckla internet.
Vad definierar du som att lyckas? Är det att kunna leva på dina inkomster eller är det att bli rik? Sätt dina mål i proportion till dina resurser så slipper du bli besviken när du inser att det inte är enkelt, inget av alternativen.

Det finns ingen tidsgräns, så var du fått 2 år ifrån vet jag inte. En webbsida kan bli populär över en natt. Men, har du inte lyckats skrapa ihop något på ditt affärskoncept på två år så bör du ju åtminstone fundera över om du gör rätt saker

Att satsa brett innebär att innehållet blir smalt. MFA-strategier blir bara svårare och svårare. Min rekommendation är att du kör på 1 projekt du tror på till 100 procent där du har en tydlig affärsmodell. Annars blir det lätt 15 halvfärdiga webbsidor med 1-2 USD om dagen. Tänk igenom din affärsidé, vad kan du tillföra på din marknad? Vad differentierar dig från dina konkurrenter?

Hur stora är dina chanser?
Gör du detta för att betala hyran så är ett jobb i kassan på ICA mycket säkrare. Dina chanser att lyckas beror givetvis på vad det är du ska lyckas åstadkomma.
daniel_ är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat