Visa ett inlägg
Oläst 2007-08-28, 15:45 #6
improwise improwise är inte uppkopplad
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 59
improwise improwise är inte uppkopplad
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 59
Citat:
Originally posted by wedge@Aug 28 2007, 15:26
Myapp talar förmodligen om den fördröjning som man råkar ut för när datapaket ska färdas lång väg. Överföringskapaciteten är sällan ett problem, flaskhalsen ligger i det underliggande kommunikationsprotokollet där förfrågningar och sändkvitton etc bollas fram och tillbaka.
När man sitter med en hoper pyttesmå filer och skickar dessa via FTP börjar man snart trumma med fingrarna på bordsskivan ifall servern ligger långt borta.
Ok, det låter rimligt. Men om den fördröjningen är avståndsrelaterad så borde den väl bara slå en gång per "transaktion", åtminstone för webbrelaterade överföringar, för servern väntar väl knappast på kvitton på de första paketen innan de börjar skicka nästkommande, dvs om man skickar oavsett om man skickar en "sida" på 10K eller 1000K så borde fördröjningen bli densamma? Ska iof erkännas att det var ett tag sedan jag i detalj studerade de olika protokollen så jag kan ha fel.

Ett bra sätt att testa hur användaren upplever det borde väl iof vara att själv besöka siter i USA, för användarupplevelsen borde väl vara densamma åt båda hållen. Då får man väl rimligtvis kanske se upp med webbcachar och liknande som kanske luras lite men det borde man kunna kolla upp via traceroute.

/pJ

PS Appropå webbcache, Akamai har en hel del tuffa (om än inte helt opartiska verktyg) . Hittas på http://www.akamai.com.
improwise är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat