Citat:
Ursprungligen postat av elofsson
Citat:
Ursprungligen postat av synd
I framtiden kanske det blir så men ja tror inte det tycker bloggar fungera bra . Ja vet vad ja prata om har runt 1000 bloggar indexade och några 1000 på vänta på att bli indexade
|
Är detta en av dessa 1000 bloggar?
http://nyfikenvital.blogspot.com/
|
Flaggade den på Blogspot tidigare idag och anmälde den till Google för dublicate content:
marknad. wordpress.com/2007/03/05/enormt-roligt-spam/
Syftet med den bloggen var sannolikt väldigt annorlunda. Möjligen adsense men gissningsvis ett mer personligt angrepp. Eller någon gravt autistisk person som försöker kommunicera med mig :-)
Eftersom jag inte är aktiv på det här forumet passade jag på att kommentera några andra saker som jag tror kan vara intressanta. Jag brukar annars nöja mig med att hålla till på SEO-forum så skicka mig gärna ett PM där om ni undrar något särskilt om något nedan. Jag är känd för att vara ytterst hjälpsam om än ha lätt för att tappa humöret :-)
Som de flesta av er lever vi på trafik och varken köper eller säljer SEO (vi gör vår SEO själva med bra resultat) och varken köper eller säljer länkar så samarbeten är givetvis viktigt för oss. Vi byter t.ex. gärna länkar med seriösa webbutiker vars varor har testats redaktionellt oberoende (avser då givetvis
www.nyfikenvital.org).
Noterat om spambloggar
Spambloggar används typiskt på två sätt:
1) För att ingå i nätverk av många bloggar. Bloggarna länkar i grafer till varandra.
2) För att samla in och tvätt andra typer av spamlänkar t.ex. kommenterings- och forumspam.
De är inte alls särskilt ovanliga. Viktigaste kriteriet för att de ska vara spambloggar är för mig att de inte får naturliga inlänkar eller redaktionellt kontrollerade länkar.
Det här liksom att starta 100 kataloger minskar emellertid snabbt i effekt. En enorm inflation.
En sådan inflation behöver inte nödvändigtvis påverka seriösa bloggar. Snarare tvärtom upplever jag. Bloggar som får naturliga inlänkar får större betydelse medan bloggar som samlar in inlänksspam minskar i värde.
Förutom de rena spambloggarna har vi även "bloggnätverk" som i princip inte får andra inlänkar än från det egna nätverket men som levererar innehåll av hygglig eller god kvalitet. Jag *upplever* att Google arbetar på att hantera information om ägande av sådana domäner för att så att säga spä ut trust och PR mellan respektive sajt. Så jag skulle inte oroa mig för dem.
Google och kommenteringsspam
Jag tycker att Google hanterar kommenteringsspam *mycket bra* nu än tidigare när det kommer till att hålla det borta från rankingen och jag har följt alla tre sökmotorerna för sökordet tramadol:
sv.wordpress.com/tag/tramadol/
Jag har också noterat att länkar från bloggsamhällen som inte använder rel=nofollow är tydligt mindre värda än vad t.ex. Wordpress och Blogger är. En orsak till det kan just vara domänen får dålig trust och PR "sugs ut".
Det skapar ju i så fall en viktig drivkraft för bloggsamhällen att lösa problemet. Förutom att det självreglerar problemet.
Sedan återstår naturligtvis problemen med enskilda bloggare på egna domäner.
Redaktionellt kontrollerade inlänkar
Grunden när det kommer till att bygga inlänkar bör vara om inlänken är redaktionellt bedömt eller inte. Det ger tillsammans med tid alla verktyg som en seriös webbplats behöver för att få möjlighet att nå höga sökresultat:
1) Länkkataloger.
2) Artikelbanker.
3) Tipsa specialistsajter.
4) Tipsa bloggare.
5) Symbiotiska sajter(*)
6) Länkbeten.
7) Seriösa länkbyten.
(*) T.ex. är sökmotorn Google symbiotisk till Gmail. Gmail skapar ett mervärde.
Sedan kan givetvis den tid som krävs för vissa SERP:ar vara enorm.
Metoderna ovan ger i princip vad som krävs och efter de senaste månadernas dansande går man upplever jag att man lätt går förbi sajter som arbetar med de i Sverige vanligaste typerna av "automatiska länkbyten" (t.ex. länkar sitemaps utplacerade av leverantörer med många kunder). Det krävs med andra ord inte att man "lurar" sökmotorn för att nå bra resultat. Lägger man ner tid kan man lyckas bra ändå.
Särskilt vill jag peka på att *seriösa* länkbyten värderas högt med Google och ger god effekt. Det råder för mig ingen tvekan om det.
marknad.wordpress.com anmälde jag förövrigt bara till KTH:s katalog men den har fått bra med länkar vi sociallänkning. Det är ganska många som precis som jag stödjer konceptet med redationellt kontrollerade länkar och länkar till den. Intressant nog har den fått bra med länkar från andra som stödjer andra koncept. Men jag tackar och tar emot.
Glöm inte annan trafik
Jag tycker heller inte att man ska glömma andra metoder för att få trafik vid sidan om sökmotorerna. Viktigt där är givetvis att bygga en "RSS-stock". Jag har samlat ett antal metoder i den här tråden på SEO-forum som jag tror kan vara värdefulla:
http://www.seo-forum.se/annan-markna...vid-sidan.html
Jag ska själv testa igenom många av metoderna ganska snart.
Lycka till!