WN

WN (https://www.wn.se/forum/index.php)
-   Off Topic (https://www.wn.se/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Knaperstekt bacon (https://www.wn.se/forum/showthread.php?t=16283)

1337pm 2006-09-16 18:16

Nu är det bråttom. Jag har redan gjort av med två av fem paket och det ska vara knaperstekt bacon, inte friterad eller halvknaprig bacon. Hjälp en stackars man som tagit på sig att leverera knaperstekt bacon men som inte vet hur man gör. Är det låg värme och en halvtimma i pannan eller högre värme först och sen lägre?

PeterM 2006-09-16 18:24

Mikrovågsugn med skivorna mellan två lager hushållspapper. For real.

koala 2006-09-16 21:11

Lägg baconet på en kall stekpanna och värm pannan till medelvärme. När baconet är lagom brynt lägger du det på hushållspapper tills fettet runnit av.

jonny 2006-09-16 22:35

Tycker det brukar fungera bra med full värme på stekpannan tills det ser färdigt ut.

1337pm 2006-09-16 22:37

Tack för svaren. Maten blev till belåtelse och jag får prova microugnen nästa gång.

Thor 2006-09-17 00:55

lite sent kanske, men ett annat enkelt sätt är att lägga baconet på gallret i ugnen (med en långpanna med vatten under för att samla upp droppande fett och undvika os). Med ganska hög värme (200 grader) så tar det inte många minuter... Så man fär hålla ett öga på baconet B)

Tommy 2006-09-17 06:27

Det "rätta" sättet är en riktigt varm panna 2-3 minuter. då blir det riktigt knaprigt. Gör du det i ugnen så blir det knaprigt på ett annat sätt. Med pannan så blir det knaprigt så du kan bryta av det. I ugnen så blir det mer segt men fortfarande väldigt gott:)

Westman 2006-09-17 07:52

Det måste fortfarande rinna av på hushållspapper eller en kökshandduk. Om fettet inte får rinna av blir skivorna inte knapriga (om de inte är förkolnade).

1337pm 2006-09-17 09:56

Ah där har vi vad jag missat. Mina bitar dryper av fett. Och ja, jag har provat att steka dom knapriga, fast då får de en såndärna svart kant...

digi 2006-09-24 15:30

Testade precis att micra bacon och det funkade faktiskt över förväntan! :)
Föredrar dock gamla metoden så nu åker stekpannan fram till resten ;)


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 17:18.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson