WN

WN (https://www.wn.se/forum/index.php)
-   Serversidans teknologier (https://www.wn.se/forum/forumdisplay.php?f=4)
-   -   ssl på en subdomän (https://www.wn.se/forum/showthread.php?t=1071128)

jakoob 2020-09-11 14:30

ssl på en subdomän
 
Jag har Loopia som host.
Har en hemsida och har lagt till en subdomän
http://ekurser.jakobia.se/

men i framtiden kommer den bli
https://ekurser.jakobia.se/

och vara på thinkific till den sidan den länkar till men hur gör jag så att den redan nu är
https://ekurser.jakobia.se/

använder simple ssl för att få hemsidan till ssl.

Danielos 2020-12-09 22:59

>använder simple ssl för att få hemsidan till ssl
Det är inte ett plugin som skapar ett cert till en sida, utan det är let's encrypt som gör detta numera och gratis. Och ett ssl plugin ska du avsky som pesten. Den kör en preg_replace on the fly i php för varje sidladdning för att byta ut http referenser mot https, vilket segar ner i onödan. Det är bättre att bygga sidan rätt med relativa url:er än absoluta, och har man byggt fel kan man byta ut dem med the better search and replace pluginet.


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:21.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson