ex www.pizza.nu
man kan söka sin närmaste pizzeria & beställa hemkörning mm. pizza.nu lär ju ta en viss % på beställningar gjorda via sajten. Vet att liknande var med på Dragons Den förut...då gällde det i UK. Nån som har koll på hur sidor som denna går? |
Det undrar jag med. Är det lönsamt för pizza-butikerna? Hur får dom beställningen? SMS?
|
Jag läste någon artikel, vart kommer jag inte ihåg
Citat:
|
Vad ja sett hos en pizzeria som ja besökte så kikade dom i en laptop som stod fint på en hylla och sen började dom göra lite fler pizzor. Fast de kanske inte har nåt med pizza.nu att göra.
|
Citat:
|
Citat:
http://onlinepizza.se/ finns ju också, det startades härifrån (Linköping) men vet inte riktigt hur mycket de tjänar, har gått hyfsat iaf tror jag. |
Citat:
|
Jag är lite nyfiken på om Pizza.nu och onlinepizza samarbetar.
kollar man tex i Uppsala så går det att beställa från samma pizzeria på båda sidorna. jag vill gärna inte tro att pizzerian har 2 system som det trillar in beställningar ifrån |
Citat:
|
Citat:
Men sist när jag använde pizza.nu så var det onlinepizza loggan på mitt kvitto. |
Det går ju även maila dem och låtsas vara en pizzeria
och fråga om hur deras system funka. [email protected] |
Känns som det borde ge bra för jag använder detta väldigt ofta. Det är otroligt smidigt att beställa på nätet och sen betala direkt vid datorn. Bara att hämta sen :)
|
Haha, lite tankspridd här. Ska beställa en pizza snart hemma hos mig, och jag vet att dom har ett avtal med pizza.nu. Redogör för er sedan hur det går tillväga.
|
Okej. Pratade med pizzeria-ägaren. Dom får beställningarna genom en kvittomaskin. Den betalade de 1000:- för. Kvittorullarna får dom köpa själva. Vet inte riktigt hur den är uppkopplad.
Pizza-nu tar 7% av beställningen vid varje 100:- Sedan frågade jag om priserna på nätet var likadana som i pizzerian och då sa han att det är ungefär 5:- pålägg på priserna där. Så det var lite diffust om dom dära 5:- skulle täcka 7% eller om detta var ngt som pizza-nu tog ut. |
Citat:
|
Om man kollar på deras siffror för 2008 så har de sålt ca. 180k pizzor om en snittpizza ligger på 70:- och de får 7% av försäljningspriset, så borde deras omsättning på dessa pizzor ligga på ungefär 820k :-. De har 160st ansluta pizzerior á 1000:- (om vi antar att de startade verksamheten 2008) så blir det ytterligare 160k:-
Så deras omsättning borde ligga runt 1 miljon, sen vad deras omkostnader ligger på är en annan fråga. Siffrorna är höftade och hämtade här: http://onlinepizza.se/svenskapizzarapporten. |
ja precis. Det är ju skillnad på om man tar hem datorn och använder den för privat bruk. Men om den bara står i pizzerian så är det ju ingen skillnad mot kassaapparaten.
|
Citat:
Citat:
|
Ska nog testa pizza . nu någon kväll :)
Heh alla man kollade i närområdet hade fått riktigt usla betyg. |
Citat:
"–De värsta bristerna bestod i att det saknades handtvättmöjligheter. Ingen tvål och inga pappershanddukar, säger Ulrika Cederberg." Skjut ägarna för helvete. |
Citat:
Här har vi http://www.pizza.de och de har lite smått revolutionerat det här med hemkörning, variationen är nu helt otrolig på vilka maträtter man faktiskt kan få direkt hem till dörren. |
Citat:
|
Jag är förvånad till varför matsnusket inte har uppmärksammats betydligt mer för längesen. För er som går in och beställer pizza i butiken, titta gärna när bagaren tar betalt av kunden innan och sedan går och tar i din deg direkt efteråt utan att ha tvättat händerna. Det lär hända 8 av 10 ggr.
Sen har man väl sett andra härliga varianter: Bagaren torkar svetten i pannen med handen och sedan gräver tag i osten som han sprider ut. Bagaren äter lite pålägg och slickar på fingrarna innan han börjar på nästa pizza. Och till slut min favorit, bagaren häller upp dipsås i plastburk, torkar kanten med fingret och slevar in det övriga i burken (det han hade på fingret). |
Det är svett, hår och tårar som får pizzor att smaka extra gott!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Men hur många har egentligen blivit sjuka efter de ätit just pizza jämfört med alla annan mat? Lite extra krydda är väl aldrig fel. Det mesta dör väl ändå vid 300 grader. Hade en kompis som var på bågskyttetävling. Kocken var magdålig men gick ändå till jobbet. 180 pers fick kräksjukan. |
Det är ju så att människan inte mår bra av en alltför steril miljö och det är sällan man blir sjuk av att pizzabagaren torkat svett i pizzan, men risken är ju stor att det brister på alla andra punkter som kan göra det direkt farligt som t.ex hantering av kyckling eller kött.
Sen är det ju bara ofräschtl, vill man ha hår i pizzan och svett i dippen så tycker jag att pizzabagaren kan strunta i att inkludera det och låta sina kunder sköta den biten. |
Finns en liknande tjänst men som inte begränsar sig till pizza:
http://www.dineonline.se |
Citat:
|
Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:08. |
Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson