claesm - din rackare - såg du att jag var runt på wn och letade efter mitt tidigare inlägg ;)
Men det stämmer - det finns ett ATF från april -07 som säger precis tvärtemot vad flera i denna tråd gör gällande och då gällde det domänen [nnit.se] (dvs tom en förkortning) som registrerades
FÖRE sökanden hade ett registrerat varumärke med EG-rätt - dvs rätt att hävda rätt till domännamn under .se med hänvisning till ett EG-varumärke med rättsgrund i Sverige:
Citat:
De allmänna villkoren ställer krav på ett identiskt eller förväxlingsbart kännetecken med rättsgrund i Sverige och till vilken sökanden kan visa rätt. Något krav på att känneteckensrätten tidsmässigt skall ligga före domännamnsregistreringen finns däremot inte. Tvistlösaren finner därför att den åberopade EG-registreringen kan åberopas av Sökanden till stöd för sin ansökan.
|
Datumen som gäller är alltså:
Citat:
Motparten har registrerat domännamnet nnit.se den 19 januari 2004.
|
Citat:
Sökanden
Sökanden grundades 1998 och har bedrivit IT-konsultverksamhet under firman NNIT A/S sedan den 9 januari 2004. Bolaget är ett av Danmarks största IT-konsultbolag. Sökanden ansökte om EG-varumärke för nnit (fig) den 17 februari 2005. Ansökan registrerades den 22 maj 2006.
|
ATF-beslutet finns att läsa här i sin helhet:
http://iis.se/docs/beslut2_nnit.pdf
Extra intressant med detta ärende är ju också att detta är ärende #2 kring denna domän enligt beslutet, det tidigare skulle ha ägt rum den 19 januari 2004 (konstigt bara att det inte finns offentligt..enligt .SE genomfördes bara 1 ATF den månaden - [funai.se]) Skulle isf synts i denna förteckning:
http://www.iis.se/support/aboutATF2/atfdecisions#5
..får mig att misstänka att alla ATF som behandlas inte visas upp (eller ska jag vara helt ärlig så
VET jag att det är så - 100% säker till och med, sen om det handlar om bortslarvade beslut, ovilja, eller bara en vilja att hålla ner statistiken kan jag inte svara på..)
Så precis som claesm säger finns undantag som dessutom inte är så gammalt och som jag sagt tidigare:
ATF-beslut beror nog mycket på vem som tilldelats ärendet, smak på morgonkaffe samt personliga tyckanden från tvistlösaren - på annat sätt kan jag inte tyda alla spretiga beslut som inte alls har någon röd tråd..
Name Navigation fick behålla [
braun.se] och [
wasa.se] (sistnämda tom skrattretande när det i beslutet står om Name Navigation att "
Huvudverksamheten består i att utveckla domänerna så att deras besökare erbjuds relevant information och reklam.") - alltså det är
TRE tvistlösare som enats om denna beskrivning av NN!!
(det är så att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta åt den inkompetenta beskrivningen) , Privatpersonen Harri L. från Västerås fick behålla [
abbarena.se] i sin ATF trots att han i ett dussin dagstidningar öppet deklarerat att han registrerat domänen i avsikt att sälja den till ABB - nja jag vet inte - tycker att vissa saker är mer märkliga än andra, men att det skulle finnas någon speciell praxis som tvistlösarna håller sig efter - den som hävdar det - ljuger!