WN  

Gå tillbaka   WN > Allmänt > Nyheter

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-12-07, 16:30   #1
asblom
Jag spammar säkert
 
Reg.datum: okt 2004
Inlägg: 1
Standard

Oseriösa domännamnssäljare


Jag har fått några mail från företag som säger sig ha blivit uppringda av Juristbyrån Mårtensson i Malmö. Enligt informationen på euweb.se företräder de Euweb. Upplägget är att den som ringer upp säger att han/hon "vet" att ett annat företag är ute efter någon variant av mitt domännamn som jag inte har. För "bara" 1900 kr lovar de att för två år framåt registrera domänen på mitt företag istället.
Problemet är dels de höga priserna dels att Euweb inte tycks vara ombud. De som kontaktat mig misstänker att det hela är en bluff.
Juristfirman Mårtensson nås enl info på euweb.se på tel 040-293420 och har orgnr 916440-0997.
Jag funderar på att skriva om detta i Computer Sweden och tar tacksamt emot information om någon har flera detaljer. joel.asblom@idg.se
Gammal 2004-12-07, 17:22   #2
mypay
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: aug 2004
Inlägg: 528
Standard

Dags för ett inslag i Insider tycker jag... en massa bedrägerier på gång ute i webhotell/domän branschen
__________________
www.mypay.se
Gammal 2004-12-07, 17:31   #3
Tobbe
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2003
Inlägg: 1 560
Standard

Citat:
Originally posted by mypay@Dec 7 2004, 17:22
Dags för ett inslag i Insider tycker jag... en massa bedrägerier på gång ute i webhotell/domän branschen
Det är väl lite väl att ta i, det är alldeles för nischat för att tas upp i ett rikstäckande tvprogram.

Förfarandet liknar det Nictrade (Comitnet) kört med tidigare (sök på "comitnet" här på WN för att sätta er in ytterligare i deras förfarande). Något vidare uttalande vill jag inte göra eftersom det endast är spekulationer från min sida.
__________________
www.cellsynt.com
Gammal 2004-12-07, 18:10   #4
Emil_P
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: okt 2003
Inlägg: 1 051
Standard

Citat:
Originally posted by Tobbe@Dec 7 2004, 17:31
Det är väl lite väl att ta i, det är alldeles för nischat för att tas upp i ett rikstäckande tvprogram.
För nischat?!?! Bara Comitnet har/hade ju över 5000 domännamn som inte var deras. Alltså är minst 5000 företag drabbade. Är det för få?

Mitt tips är att först göra en UC och se vilka som står bakom bolaget. Kolla om dessa personer sedan har någon koppling till något annat bolag. Jag såg att bolaget registrerades i november 1976, så det har funnits ett tag. Kolla med Skattemyndigheten ifall de haft någon verksamhet.
__________________
NU ÄR VI "LIVE" Tjäna pengar på din sajt med vår nya tjänst.
Läs mer på: www.lnkjuice.com
Gammal 2004-12-07, 18:36   #5
Tobbe
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2003
Inlägg: 1 560
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MissDomain
Citat:
Ursprungligen postat av Tobbe
Det är väl lite väl att ta i, det är alldeles för nischat för att tas upp i ett rikstäckande tvprogram.

För nischat?!?! Bara Comitnet har/hade ju över 5000 domännamn som inte var deras. Alltså är minst 5000 företag drabbade. Är det för få?

Mitt tips är att först göra en UC och se vilka som står bakom bolaget. Kolla om dessa personer sedan har någon koppling till något annat bolag. Jag såg att bolaget registrerades i november 1976, så det har funnits ett tag. Kolla med Skattemyndigheten ifall de haft någon verksamhet.
Vad jag menade på var att det främst är företag som blivit drabbade, Insider och liknande program är väl ändå att anse vara avsedda för konsumenterna.. eller är det bara jag som tycker det?

Vid en första anblick verkar de inte ha någon anknytning, men det förmodar jag att Joel redan har noterat.
__________________
www.cellsynt.com
Gammal 2004-12-07, 22:04   #6
Storen
Bara ett inlägg till!
 
Storens avatar
 
Reg.datum: jun 2004
Inlägg: 1 682
Standard

Yes!

Boråsföretaget får konkurrens!!.. Kanske en prissänkning på gång även där då..
__________________
DEJI CONSULTING | DANIEL JOHANSSON
-Kundorienterad verksamhetsutveckling sparar tid och pengar-
Gammal 2004-12-07, 22:08   #7
Tobbe
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2003
Inlägg: 1 560
Standard

Citat:
Originally posted by Storen@Dec 7 2004, 22:04
Yes!

Boråsföretaget får konkurrens!!.. Kanske en prissänkning på gång även där då..
Haha jo men några 120 sek / år får vi nog inte se där
__________________
www.cellsynt.com
Gammal 2004-12-16, 23:31   #8
Loopia
Nykomling
 
Reg.datum: sep 2003
Inlägg: 46
Standard

Vi har blivit kontaktade av ett flertal kunder till oss som rapporterat om exakt samma sak. Det här borde IDG verkligen belysa, oseriösa aktörer som dessa ger oss seriösa webbhotell och domännamnsregistranter ett dåligt rykte.

IDG's tidigare liknande artiklar, om främst Comitnet (Yrkesregistret osv), har vi sett väldigt positivt till. Det är både tragiskt och rätt så otroligt att sådana här företag inte stoppas. Hade det rört sig om en annan, och mer allmänt känd bransch så hade våra kvällstidningar förmodligen redan "slagit på den stora trumman".

Jonathan Sulo
Loopia Webbhotell AB
Gammal 2004-12-20, 11:56   #9
aelander
Medlem
 
aelanders avatar
 
Reg.datum: dec 2004
Inlägg: 60
Skicka ett meddelande via MSN till aelander Skicka ett meddelande via Skype™ till aelander
Standard

Juristfirman Mårtensson verkar registrera sina .se-domäner genom http://www.svenska-domaner.nu som har annons på denna sida !!
__________________
http://www.elit.net | Personlig service | Webbhotell | Domänregistrering | Snapbacks
http://www.forward.nu | Snapback på .nu-domäner
Gammal 2005-01-13, 00:19   #10
jonsson
Medlem
 
Reg.datum: okt 2004
Inlägg: 91
Standard

Ha ha! Juristerna ringde en av mina kunder och ville sälja blabla.com till dom för bara 1900:- (kunden har.se domänen) ,måste kollas, den var ledig att regga hos loopia. Efter en halvtimme och 69:- var den reggad och pekad. Kunden glad.

Tack för tipset kan man säga!
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:40.


Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson