WN  

Gå tillbaka   WN > Allmänt > Off Topic

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-08-30, 16:16   #1
Megashop.se
Medlem
 
Reg.datum: nov 2005
Inlägg: 136
Standard

Bedrägeri


Fick detta mail för en liten stund sedan, måste väl vara ett bedrägeri försök? (i mailet var det samma färger och korrekt logo, så rätt bra ut)



God dag, bäste kund!
För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi skyddar deras konto mot förlust av pengar.

På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp. Fram till 1 September skall alla våra kunder aktivera den nya kontosäkerhetssystemet. Vi har genomfört ett stort arbete för att förbättra det. Systemet har blivit kontrollerat av ledande specialister inom e-betalningssytemen och alla oberoende expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet vad gäller fraudbekämpning. På grund av att dessa uppgifter kan användas av kriminella, piblicerar vi inte dem i öppna källor.

Du har blivit slumpmässigt vald som deltagare i systemets avslutningsprov. För tillfället föreslår vi att Du klickar på länken http://app.nordea.se/login/security.html och genom en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand.

Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Du tvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.

Med vänliga hälsningar,
Nordea fraudkampavdelningen
__________________
Toner & Bläck / Kontorsmaterial / Butikstillbehör / Print Service
www.megashop.se / Lagerbutik Karlstad
Gammal 2006-08-30, 16:28   #2
Decibel
Klarade millennium-buggen
 
Decibels avatar
 
Reg.datum: aug 2003
Inlägg: 2 416
Standard

Fick samma sak jag med nu.

Received: from unknown (HELO cpe-24-209-98-254.woh.res.rr.com) (24.209.98.254)

Jo tjena.
Gammal 2006-08-30, 16:28   #3
logicfive
Supermoderator
 
Reg.datum: maj 2003
Inlägg: 224
Skicka ett meddelande via ICQ till logicfive
Standard

Japp, definitivt. Fick samma mail nyss jag också, och jag är inte ens kund hos Nordea. Länken pekade dessutom till ett ip i thailand.

"fraudkampavdelningen", lustigt ordval ;D
__________________
www.lokaler.nu / www.qmg.se
Gammal 2006-08-30, 16:34   #4
hubbert
Bara ett inlägg till!
 
hubberts avatar
 
Reg.datum: dec 2004
Inlägg: 1 792
Standard

Hyfsat bra den här gången inte fullt så många felstavningar. Så de blir bättre på språket, 6-7 stavfel bara.

Edit: Härligt ord det här piblicerar
__________________
…e. ...e..... ........i.. ..... ...r
Gammal 2006-08-30, 16:38   #5
Dune2k
Medlem
 
Reg.datum: maj 2005
Inlägg: 86
Standard

Jappz jag fick med mailet nu. o jag är inte heller med i nordea. hehe
__________________
Bildcommunity:
http://www.vackrast.se
Onlinespel:
http://www.pimpland.se
Gammal 2006-08-30, 16:52   #6
magic
Flitig postare
 
magics avatar
 
Reg.datum: jan 2006
Inlägg: 489
Standard

fick 2..
__________________
www.xboxlife.com - www.mirc.net
Gammal 2006-08-30, 16:58   #7
mediadream
Medlem
 
Reg.datum: maj 2003
Inlägg: 217
Standard

fick jag också. tur att man vet att det är fraud.!
__________________
Webbyrå, Sökmotoroptimering, Webbhotell, CMS, E-handel.
Gammal 2006-08-30, 17:40   #8
jlg
Medlem
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 79
Standard

Ja jag fick också mejlet.

Här är en skärmdump http://lauding.se/?p=3
Gammal 2006-08-30, 17:50   #9
Daniel.st
Mycket flitig postare
 
Daniel.sts avatar
 
Reg.datum: jul 2006
Inlägg: 762
Standard

Bara det att de kallar det "fraud" istället för bedrägeri

Tyvärr säkert en och annan som faller för det.
Gammal 2006-08-30, 19:07   #10
robert.liljedahl
Medlem
 
robert.liljedahls avatar
 
Reg.datum: feb 2006
Inlägg: 144
Standard

Det jag inte förstår är hur bedrägeriet skulle gå till?
Sidan man skickas till är ju trots allt nordeas?
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:18.


Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson