WN  

Gå tillbaka   WN > Köp & Sälj > Köp & Sälj Domännamn

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-11-28, 21:37   #11
jakoob
Medlem
 
Reg.datum: jul 2007
Inlägg: 131
Standard

http://www.bestdomainexperts.com
står det inte på värderingen på länken?
Gammal 2010-11-28, 21:56   #12
tartareandesire
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2004
Inlägg: 8 350
Skicka ett meddelande via Skype™ till tartareandesire
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jakoob Visa inlägg
http://www.bestdomainexperts.com
står det inte på värderingen på länken?
Sorry, utgick från att länkarna var länkar till hemsidor så missade det.

Jag skulle vara väldigt skeptisk till den där värderingstjänsten om jag vore du. Läs här t.ex.:

http://www.namepros.com/warnings-and...ent-group.html
http://www.domain-sector.com/forum/s...ead.php?tid=15

Det finns en del andra liknande varningar om man söker. Det finns mängder med sådana här skojare och har man ett antal domäner utlagda på exempelvis SEDO så råkar man ut för dom med jämna mellanrum.
__________________
Upptagen systemutvecklare

Senast redigerad av tartareandesire den 2010-11-28 klockan 21:59
Gammal 2010-11-29, 11:26   #13
studiox
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: aug 2004
Inlägg: 1 355
Standard

Intressant att domänerna (en iaf) säljs när den PRECIS är 6 månader gammal... Kanske en slump såklart..

Domain.......: BASEBALLDATE.COM (DOM-343905)
Created......: 2010-05-19 17:12:32
__________________
Been there, done that, what's next?
Gammal 2010-11-29, 17:19   #14
jakoob
Medlem
 
Reg.datum: jul 2007
Inlägg: 131
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire Visa inlägg
Sorry, utgick från att länkarna var länkar till hemsidor så missade det.

Jag skulle vara väldigt skeptisk till den där värderingstjänsten om jag vore du. Läs här t.ex.:

http://www.namepros.com/warnings-and...ent-group.html
http://www.domain-sector.com/forum/s...ead.php?tid=15

Det finns en del andra liknande varningar om man söker. Det finns mängder med sådana här skojare och har man ett antal domäner utlagda på exempelvis SEDO så råkar man ut för dom med jämna mellanrum.
Tack för tipset men historien bakom värderingen är följande. Jag gick med i tangowire o reggade domänerna för det ändamålet. Sedan hörde en vis Andrew av sig och var intresserad av att köpa baseballdate.com. Men han ville ha en värdering först så jag värderade dem, han ville ha 10% i rabatt och det gick jag med på men när man väll kom till kritan så blev det inte något köp. Så jag tror att de jobbar i maskopi för att få folk att värdera domänerna. Har fler exempel på dömännamn jag har värderat men sedan så har de dragit sig ur...
Gammal 2010-11-29, 17:20   #15
jakoob
Medlem
 
Reg.datum: jul 2007
Inlägg: 131
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av studiox Visa inlägg
Intressant att domänerna (en iaf) säljs när den PRECIS är 6 månader gammal... Kanske en slump såklart..

Domain.......: BASEBALLDATE.COM (DOM-343905)
Created......: 2010-05-19 17:12:32
en ren slump, tur de för det är tydligen en regel här.
Gammal 2010-11-29, 17:25   #16
jakoob
Medlem
 
Reg.datum: jul 2007
Inlägg: 131
Standard

stolz@elitenethosting.com (Andrew Stolz)
där är bluffaren jag fick kontakt med....
Gammal 2010-11-29, 17:35   #17
tartareandesire
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2004
Inlägg: 8 350
Skicka ett meddelande via Skype™ till tartareandesire
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jakoob Visa inlägg
Tack för tipset men historien bakom värderingen är följande. Jag gick med i tangowire o reggade domänerna för det ändamålet. Sedan hörde en vis Andrew av sig och var intresserad av att köpa baseballdate.com. Men han ville ha en värdering först så jag värderade dem, han ville ha 10% i rabatt och det gick jag med på men när man väll kom till kritan så blev det inte något köp. Så jag tror att de jobbar i maskopi för att få folk att värdera domänerna. Har fler exempel på dömännamn jag har värderat men sedan så har de dragit sig ur...
Japp, det är så det går till för det mesta. "Någon" kontaktar dig och säger att de är intresserade av att köpa domänen förutsatt att du använder en kass värderingstjänst som de själva driver. Det har pågått i flera år men uppenbarligen fungerar det fortfarande. De dyker upp under lite olika namn. Ett tips är att alltid söka information om de man har att göra med när det verkar vara något lurt.
__________________
Upptagen systemutvecklare

Senast redigerad av tartareandesire den 2010-11-29 klockan 17:38
Gammal 2010-11-29, 17:45   #18
jakoob
Medlem
 
Reg.datum: jul 2007
Inlägg: 131
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire Visa inlägg
Japp, det är så det går till för det mesta. "Någon" kontaktar dig och säger att de är intresserade av att köpa domänen förutsatt att du använder en kass värderingstjänst som de själva driver. Det har pågått i flera år men uppenbarligen fungerar det fortfarande. De dyker upp under lite olika namn. Ett tips är att alltid söka information om de man har att göra med när det verkar vara något lurt.

Jo sant, men man vet aldrig förrän man testat och en del köper faktiskt domännamn för ganska mycket. Sålde en org domän för ca 40tkr, vad de nu skulle med den till fattar jag fortfarande inte... svenskt företag
Gammal 2010-11-29, 17:48   #19
tartareandesire
Supermoderator
 
Reg.datum: jan 2004
Inlägg: 8 350
Skicka ett meddelande via Skype™ till tartareandesire
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av jakoob Visa inlägg
Jo sant, men man vet aldrig förrän man testat och en del köper faktiskt domännamn för ganska mycket. Sålde en org domän för ca 40tkr, vad de nu skulle med den till fattar jag fortfarande inte... svenskt företag
Jo, i det här och många andra fall så vet du faktiskt redan innan du testat. Det enda du behövde göra var att googla. Sen brukar de ofta formulera sig på liknande sätt när de skickar ut sin spam så man ser direkt att det är bluff.

Visst kan .com-domäner säljas dyrt men extremt sällan nyregistrerade sådana och de här värderingstjänsterna ger dig självklart en väldigt generös värdering så att du ska känna dig nöjd utan att det blir alltför extrema summor.
__________________
Upptagen systemutvecklare
Gammal 2010-11-29, 17:58   #20
jakoob
Medlem
 
Reg.datum: jul 2007
Inlägg: 131
Standard

Jo att Andrew var en bluff det förstod jag , men att värderingstjänsten var i maskopi det trodde jag inte... borde ju stängas ner... det är ju bedrägeri eller?
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:09.


Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson