WN  

Gå tillbaka   WN > Webbutveckling & webbhotell > Serversidans teknologier

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-06-16, 21:34   #1
MKÖ
Flitig postare
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 320
Standard

Akut hjälp då Google och Mozilla varnar


Hej, jag har en kund som google varnar med följande meddelande i serpen "Den här webbplatsen kan skada din dator." När man söker på deras sökord eller på deras företagsnamn. Meddelandet kommer upp direkt under URL. När man klickar på dem så kommer man till en sida hos google med följande information:

Citat:
Varning- datorn kan skadas om du besöker den här webbplatsen!
Förslag:

Återvänd till föregående sida och välj ett annat resultat.
Pröva en ny sökning för att hitta det du letar efter.

Du kan också fortsätta till URL på egen risk. Mer information om problemen vi upptäckte hittar du på Googles Safe Browsing-diagnostiksida för den här webbplatsen.

Mer information om hur du skyddar dig själv från skadliga program på nätet finns på StopBadware.org.

Om du äger den här webbplatsen kan du begära att webbplatsen granskas med hjälp av Googles verktyg för webbansvariga. Mer information om granskningsprocessen finns på Googles Hjälpcenter för webbansvariga.
Rådet ges av Google
Samma sak när man går direkt in på deras webbplats via Mozilla så får man fram följande:

Citat:
Angreppsrisk!

Webbsidan på URL har rapporterats göra angrepp på datorer och har därför blockerats enligt dina säkerhetsinställningar.


Angripande webbsidor försöker installera program för att stjäla privata uppgifter, använda din dator för att angripa andras, eller för att skada ditt system.Vissa angripande webbsidor sprider medvetet skadlig programvara, men många är också komprometterade utan ägarens kännedom eller tillåtelse.
Detta har vi aldrig varit med om tidigare. Kunden är väletablerad på marknaden och ledande inom sin nisch i Sverige

Finns det någon som har erfarenhet om detta sedan tidigare?

Senast redigerad av tartareandesire den 2012-06-17 klockan 13:11 Anledning: Url till kund borttagen
Gammal 2012-06-16, 23:44   #2
fabian
Klarade millennium-buggen
 
fabians avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 2 038
Standard

Kolla http://sitecheck.sucuri.net/results/URL/
__________________
♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫ Webbdesigner.se
Webbdesign och sökmotoroptimering!

Senast redigerad av tartareandesire den 2012-06-17 klockan 13:11 Anledning: Url till kund borttagen
Gammal 2012-06-17, 00:09   #3
Bladet
Medlem
 
Bladets avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 294
Standard

Med google webmasters tools, https://www.google.com/webmasters/ , kan man ibland se vilka sidor som är infekterade med malware. Kolla under Health. Det kan vara t.ex javascript-kod med en dold iframe till en java-applet.
Gammal 2012-06-17, 00:59   #4
MKÖ
Flitig postare
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 320
Standard

Hej, har lokaliserat problemet och åtgärdat det, tack för all hjälp.
Gammal 2012-06-18, 11:44   #5
MKÖ
Flitig postare
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 320
Standard

Lite uppföljning
Har som sagt lyckats lokalisera problemet. Problemet var att sidan som är utsatt just nu länkade till en annan sajt som var infekterade, länkningen skedde som referens samt att en bild som var publicerad på den aktuella sidan var länkad från den infekterade sidan och som visades på den aktuella sidan som det gäller i denna tråd.

Har begärt prövning från Google. Vet någon hur lång tid detta tar? Kommer man få börja om med allt vad gäller seo arbete eller återställs allt som det var tidigare? Vi har jobbat med denna sajt i flera år och etablerat den. Riktigt tråkigt när sådant händer.
Gammal 2012-06-18, 15:25   #6
BarateaU
Klarade millennium-buggen
 
BarateaUs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 366
Standard

Råkade ut för liknande, gick rätt snabbt att bli grön igen.
Gammal 2012-06-18, 16:34   #7
MKÖ
Flitig postare
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 320
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av BarateaU Visa inlägg
Råkade ut för liknande, gick rätt snabbt att bli grön igen.
Finaly är varningen borta. Gserp visar totalt fel i listningen men de kanske inte har uppdaterats än. Tack för all hjälp grabbar!
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:12.

WN - Topp

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2013, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson