WN  

Gå tillbaka   WN > Allmänt > Off Topic

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-12-07, 23:00   #1
matzii
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 216
Exclamation

Avkoda ett javascript? något skumt på gång...


någon som kan hjälpa mig med detta? Misstänker att allt inte står rätt till med domänen som är registrad med fejkat namn o adress samt bara består av en bild och följande javascript:

<script type="text/Javascript">
var t='';var s = unescape('nrrv%3C%29%29uctpoecu%28pgjobdi%7E%28eik %29jiaact%299ob%3B46%3F600%3E%20tc%60%3B');for(i=0 ; i<s.length; i++) t+=String.fromCharCode(s.charCodeAt(i)^6);var ref = document.referrer;var url = t+escape(ref); var img = new Image;img.src = url;
</script>
<script type="text/Javascript">function ulp() {}</script>
__________________
Thai.se - Leasing.se - Modeller.se - Roligafakta.se - Cairo.se - Pussel.se - Pyssel.se - Games.se
Gammal 2010-12-07, 23:04   #2
Lindahl
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 847
Standard

Scriptet pekar på adressen http://services.validbox.com&/logger/?id=2090668&ref=<document.referrer>
Gammal 2010-12-07, 23:07   #3
matzii
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 216
Standard

tack för snabbt svar!
och i praktiken innebär det!?
domänen det gäller är: weblosning.com
__________________
Thai.se - Leasing.se - Modeller.se - Roligafakta.se - Cairo.se - Pussel.se - Pyssel.se - Games.se
Gammal 2010-12-08, 07:25   #4
Lindahl
Mycket flitig postare
 
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 847
Standard

Den försöker ladda in en bild från den adressen. Thats it.
Såhär ser alltså scriptet ut:
Kod:
<script type="text/Javascript">
var t='http://services.validbox.com&/logger/?id=2090668&ref=';
var ref = document.referrer;
var url = t+escape(ref); 
var img = new Image;
img.src = url;
</script>
Gammal 2010-12-08, 08:30   #5
Syke
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2008
Inlägg: 296
Standard

Kan det vara så att den bilden innehåller någon form av skadlig kod?
__________________
Klientsidan.se - Artiklar om HTML, XHTML, CSS, Javascript, DOM, Webbstandarder och Semantik. | Godisbiten.se - en site om godis | Hamburgare - en blogg om ... hamburgare!
Gammal 2010-12-08, 09:28   #6
qson
Flitig postare
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 490
Standard

Jag skulle tro att det handlar om en logger (statistik) att varje gång den läser in sidan (och öppnar bilden) får de in besöket i sin statistik.
Gammal 2010-12-09, 07:04   #7
matzii
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 216
Standard

Jag tror inte det är så enkelt. Dagen efter att domänen hade registrerats med falska uppgifter, så fick jag ett mail på välskriven svenska om ett erbjudande att få utvecklat mina webbplatser. Och givetvis besöker man deras webbplats som då visar sig bestå av nästan ingenting...

whois:
Ryan Ault webmaster@weblosning.com
Lillesater 48
Bjorbro
Dalarma
78045
SE
Phone: +46.4477587
__________________
Thai.se - Leasing.se - Modeller.se - Roligafakta.se - Cairo.se - Pussel.se - Pyssel.se - Games.se
Gammal 2010-12-09, 08:06   #8
Robert
Klarade millennium-buggen
 
Roberts avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 2 103
Standard

Kanske Ryan har lagt in denna kod i en template som webhotellet använder vilket gör att de får reda på så fort någon har startat upp en sida och då kan de erbjuda sina tjänster?

Eller nått...
__________________
www.fucele.se | www.dinasidor.se
Gammal 2010-12-09, 08:10   #9
Westman
Klarade millennium-buggen
 
Westmans avatar
 
Reg.datum: Jun 2004
Inlägg: 3 705
Standard

Adressen finns inte och är dessutom felstavad (Björbo) och om jag minns rätt så gör det att registreringen är ogiltig då den inte följer reglerna. Anmäl?
__________________
Att jobba med andras jobbiga leverantörer kan vara rätt underhållande.
Gammal 2010-12-18, 13:07   #10
rauthing
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 76
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Westman Visa inlägg
Adressen finns inte och är dessutom felstavad (Björbo) och om jag minns rätt så gör det att registreringen är ogiltig då den inte följer reglerna. Anmäl?
Dum fråga från en som har fem domäner :

Detta är en .com-adress, får man inte registrera falskt då heller?

Jag hittade denna tråd när jag googlade på Ryan Ault

En medlem på mitt Retroforum fick följande mail
Citat:
From: Lisa Andersson
To: xxx
Sent: Thursday, December 16, 2010 11:19 AM
Subject: Samarbete med din sida


Hejsan,

Låt mig ta tillfället i akt och presentera mig själv.
Jag heter Lisa Andersson och jag arbetar med http://www.weblosning.com,
snabba och lätta webblösningar.

Jag har ett urval av olika webbsidor, i många olika kategorier och i en stor skala utav sidrankning,
jag är säker på att dessa kan hjälpa http://www.retroforum.se/ att rankas högre upp i sökmotorerna.

Grunden till detta är ett utbyte utav länkar och jag skulle verkligen vilja berätta mer för dig om detta.

Jag kan visa exakt vad jag har i åtanke och om du är intresserad kan jag visa dig min strategiska plan.

Tack för att du tar dig tid och jag hoppas verkligen att vi talas vid snart.

Lisa Andersson
webmaster@weblosning.com
http://www.weblosning.com
Jag fick det vidarebefordrat och svarade
Citat:
Nej tack, jag behöver inget samarbete med din sida, då jag innehar position 1, 2 och 3 på google redan.

Om jag önskade hjälp skulle jag heller inte välja ett företag som ej verkar vara registrerat, och inte har en riktig hemsida ens.

Däremot får du gärna berätta hur du fick tag i min gode vän och medlems, xxx mejladress? Jag har haft dataintrång på forumet så jag är väldigt intresserad.


mvh Miriam/Ada, admin på Retroforum
Svenskan är inte direkt perfekt, t ex " i en stor skala utav sidrankning" för att komma från en "Lisa Andersson", min kompis skickade också headern
Citat:
Return-Path: <webmaster@weblosning.com>
Original-Recipient: rfc822;xxx
Received: from smtp-in23.han.skanova.net (195.67.226.207) by ms16.han.skanova.net (8.5.115)
id 4CE321ED007397E6 for xxx; Thu, 16 Dec 2010 11:19:32 +0100
Received: from host.text777.com (75.126.6.95) by smtp-in23.han.skanova.net (8.5.133)
id 4D0754EA001DA20B for xxx; Thu, 16 Dec 2010 11:19:31 +0100
Date: Thu, 16 Dec 2010 10:19:17 +0000
To: xxx
From: Lisa Andersson <webmaster@weblosning.com>
Subject: Samarbete med din sida
X-Priority: 3
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/html; charset="UTF-8"
Message-Id: <20101216101929.4F9DF2C2893C@host.text777.com>
Har bytt ut min kompis epost till xxx, jag får fram ett ip i dallas och ett i stockholm, nåt mer man kan läsa ut av detta?
__________________
jobbar på www.egensajt.se * www.ipnr.se * www.retroforum.se * www.rauthing.se
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 
Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 08:46.

WN - Topp

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2013, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson